صفر تا صد کاربرد سوئیچ شبکه و بررسی انواع آن

سوئیچ شبکه چیست

سوئیچ شبکه یک سخت افزار و دستگاه الکترونیکی است که وظیفه ارتباط بین سیستم های تحت شبکه محلی (LAN) را برعهده دارد. هنگامی که دستگاه های تحت شبکه قصد ارسال داده هایی به یکدیگر را داشته باشند، سوئیچ وظیفه دارد داده ها را از پورت متصل به دستگاه فرستنده تحویل بگیرد و به مقصد که پورت متصل به دستگاه دیگر باشد برساند. البته این داده ها، صرفا به داده های کامپیوتری محدود نمی شوند: مسیریاب ها، رایانه ها، سرورها و … هم تحت پشتیبانی سوئیچ قرار می گیرند. بنابراین به طور خلاصه می توان گفت که سوئیچ، نقطه اتصال مشترک در میان همه تجهیزات متصل به شبکه محلی است.

در حقیقت سوئیچ سخت افزاری همچون هاب است با این تفاوت که نقاط ضعف هاب را ندارد و مدلی کارآمدتر از آن محسوب می شود.

مزایا و کاربرد های سوئیچ شبکه

  • بر خلاف هاب، با استفاده از سوئیچ، ترافیک میان 2 دستگاه، از مسیر مستقل خود عبور کرده و مسیر سایر دستگاه ها را طی نمی کند و به این شکل سرعت و امنیت داده ها ارتقاء قابل توجهی پیدا می کند.
  • با کمک سوئیچ می توان 10 ها دستگاه و گاهی تا صدها دستگاه را به یکدیگر متصل نمود.
  • برقراری ارتباطات درون شبکه ای که سوئیچ ها رقم می زنند، سرعتی بالا و حتی بیشتر از اینترنت دارد.
  • خود سوئیچ به کنترل میزبان شبکه می پردازد.
  • امکان نظارت و مدیریت بر فعالیت کاربران وجود دارد.
  • امکان کنترل پهنای باند مصرفی کاربران.
  • با این سخت افزار می توان دسترسی  قسمت های مختلف شبکه را کنترل کرد.
  • هماهنگ سازی سوئیچ های شبکه با نیاز شبکه، با کمک ماژول های قابل تعویض امکان پذیر است.
  • تفکیک سازی شبکه به قسمت های کوچکتر و تعیین نحوه دسترسی افراد به بخش های مختلف.

کاربرد سوئیچ شبکه در سیستم دوربین مدار بسته

همانطور که در مقالات دوربین مداربسته توضیح داده شد، دوربین مداربسته دارای 3 نوع است: دیجیتال، آنالوگ و تحت شبکه IP. در سیستم مداربسته IP، مدیریت و تجمیع تصاویر بین دوربین IP و NVR بر عهده سوئیچ است. بدین شکل که تصاویر دوربین با کابل شبکه به سوئیچ منتقل می شود و سپس به NVR انتقال داده می شود.

در ضمن علاوه بر تجمیع دوربین های تحت شبکه، سوئیچ می تواند با کمک ویژگی POE، به تغذیه دوربین ها نیز بپردازد و به همین دلیل است که برای روشن کردن اینگونه دوربین ها، نیازی به کابل برق مستقل وجود ندارد. البت توجه داشت باشید این قابلیت زمانی وجود دارد که سوئیچ POE باشد

سوئیچ مناسب برای دوربین های مداربسته

یکی از آیتم های مهمی که برای انتخاب سوئیچ باید لحاظ کرد، نرخ مناسب انتقال اطلاعات پورت های شبکه سوئیچ است. توصیه می شود برای دوربین های مداربسته، حداقل از سوئیچ هایی که سرعت پورت آنها ۱۰۰Mbps است استفاده کنید. اما اگر دوربین IP دارید و یا رزولوشن دوربین شما بالاست (مثلا 5 مگاپیکسل) توصیه می شود سوئیچی سرعت پورت آن ۱۰۰۰Mbps استفاده کنید.

🛑 5 نکته کاربردی درباره انتخاب سوئیچ شبکه برای دوربین مداربسته

  • نوع سوئیچ ( Managed  یا Un Managed ) را به طور صحیحی انتخاب کنید.
  • تعداد پورت ها را بر اساس توسعه احتمالی سیستم مداربسته تامین کنید.
  • در نظر گرفتن قدرت مصرفی سوئیچ شبکه
  • مدل سوئیچ POE یا معمولی
  • سرعت پورتها را به طور اصولی ای انتخاب کنید.

انواع سوئیچ ها

انواع سوئیچ ها

به طور کلی و جامع انواع سوئیچ دارای 6 قسمت است که در ادامه به بررسی تفصیلی برخی از آنها خواهیم پرداخت.
الف) سوئیچ غیر مدیریتی (Unmanaged Switch)
ب) سوئیچ PoE
ج) سوئیچ LAN یا همان سوئیچ اترنت
د) سوئیچ مدیریتی(Managed Switch)
  1) سوئیچ هوشمند (Smart Switch)
  2) سوئیچ مدیریتی انترپرایزی(Enterprise Managed Switch)

1) سوئیچ مدیریتی

سوئیچ مدیریتی دستگاهی است که به منظور configure کردن شبکه  استفاده می شود و به این شکل شناسایی و مدیریت عملکرد های شبکه امکان پذیر می شود. این موضوع به عیب یابی شبکه کمک قابل توجهی می کند.
یکی از مواردی که استفاده از سوئیچ مدیریت مناسب است، زمانی است که شما در شبکه خود ترافیک multi-cast دارید و خرابی ها برای شما هزینه های جدی ای به بار می آورد.
اما سوئیچ های غیر مدیریتی اینگونه ویژگی ها را ندارند و در صورت برخورد شبکه با مشکلات، حل آنان هزینه های قابل توجهی به بار آورده و دردسر های خودش را دارد.

البته این موضوع را فراموش نکنید که باید سوئیچ شبکه خود را طبق برنامه های خاص آن انتخاب کنید. مثلا اگر در محیطی صنعتی و ناهمگون می خواهید استفاده کنید، باید سراغ سوئیچ های صنعتی اترنت بروید.

محل استفاده و کاربرد سوئیچ مدیریتی:
در سازمان هایی که قصد دارند شبکه های خود را از فاصله دور و با امنیت بالا مدیریت و عیب یابی کنند، سوئیچ ها بسیار کاربردی هستند. سوئیچ های مدیریتی را می توان در هر قسمتی از شبکه که به نظارت احتیاج دارد، استفاده کرد زیرا با این فناوری، امکان کنترل همه جانبه داده ها، ترافیک و پهنای باند وجود دارد.
همچنین از جهت کاربری، برای افرادی که باید زمان پاسخگویی آنها میلی ثانیه باشد، مفید است.

✅ ویژگی های سوئیچ های مدیریتی:

  • در سوئیچ های مدیریتی، قابلیت Qos وجود دارد که باعث افزایش حجم پهنای باند شبکه می شود و از صحیح وارد شدن IP داده اطمینان حاصل می کند.
  • دیگر ویژگی سوئیچ مدیریتی، SNMP (پروتکل مدیریت آسان شبکه) است که پشتیبانی آن توسط agent های جاسازی شده صورت می گیرد.
  • در این سوئیچ ها پروتکل های اضافی ای مثل RSTP وجود دارد که مسیر کابلی جایگزین بوجود می آورند و از بروز برخی اشکالات در روند عملکرد شبکه پیشگیری می کنند.
  • قابلیت های VLAN و LACP موجود در سوئیچ های مدیریتی باعث افزایش سرعت و امنیت شبکه می شوند.

2) سوئیچ غیر مدیریتی

سوئیچ های غیر مدیریتی به سوئیچ هایی گفته می شود که احتیاجی به پیکربندی ندارند و پس از اتصال به سیستم و روشن شدن، فعالیت آنها شروع می شود. در اینگونه سوئیچ ها همچنین نظارت از راه دور هم امکان پذیر نیست. البته بسیاری از این سوئیچ ها را می توان توسط شاخص های LED و سوئیچ های DIP پیکربندی نمود.

شاید علاقه مند به خواندن مطالب زیر باشید!

خرید دوربین مداربسته ایرانی

اگر یک شبکه کوچک دارید و یا گروه کاری ای دارید که قرار است به طور موقت به شبکه های بزرگ متصل شود، اینگونه سوئیچ های برای شما مفید خواهد بود.
سوئیچ های غیر مدیریتی، اجازه تعامل ابزار های اترنتی با یکدیگر را صادر می کنند و با محیا کردن شرایط، رد و بدل اطلاعات محلی را ممکن می سازند.

از موانع مهمی که در محیط صنعتی وجود دارد، عدم پشتیبانی آنها سوئیچ های غیر مدیریتی از IGMP است برخورد آنها با ترافیک Multi-cast همچون ترافیک broadcast است. این موضوع در مواقعی که شبکه تحت کنترل نیست امکان شکست را بوجود می آورد و حتی ممکن است به طوفان broadcast ختم شود.

معمولا از سوئیچ های غیر مدیریتی در شبکه کوچک stand-alone استفاده می شود و یا به منظور متصل کردن edge device ها (سوئیچ روتر، روتر و …) در شبکه مورد استفاده قرار می گیرد.

به طور کلی سوئیچ غیر مدیریتی در میان تمامی سوئیچ ها، رایج ترین و پر مصرف ترین سوئیچ محسوب می شوند.
✅ فرق اساسی میان سوئیچ مدیریتی و غیر مدیریتی در قدرت کانفیگ نمودن سوئیچ و اولویت‌دهی به ترافیک LAN می باشد که بدین شکل ارسال داده ها طبق اولویت شکل می گیرد.

3) سوئیچ های اترنت صنعتی

سوئیچ صنعتی

کاربرد سوئیچ های اترنت صنعتی، برقراری اتصال شبکه بین محیط صنعتی شرکت و application های این کسب و کار است. اینگونه سوئیچ ها برای کاربرد های صنعتی ساخته شده اند و تحمل دمای بالا را دارند و می توانند در موقعیت های سخت، دوام بیاورند.

توصیه می شود تنظیمات سوئیچ اترنت صنعتی را در حالت VLAN پیکر بندی کنید تا به این شکل، ابزار های فعال در یک دپارتمان واحد، به طور گروهی در نظر گرفته شوند و اینگونه است که ترافیک بین گروه ها جداسازی شده و اطلاعات مهم با سرعت بالایی رد و بدل می شوند و البته امنیت شبکه هم بخوبی تامین می شود.


امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید بوده باشد.
سوالات و نظرات خود را با کارشناسان ما در آریاهوشمند در میان بگذارید … .


 

4.5/5 - (2 امتیاز)

خرید دوربین مداربسته ایرانی

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.