معرفی دستور Traceroute در شبکه و کاربرد های آن

دستور Traceroute چیست؟ 

traceroute یکی از ابزار های مهم شبکه رایانه ای است که وظیفه آن کنترل و ردیابی مسیر حرکت بسته های شبکه ای در شبکه می باشد. این ابزار با پروتکل اینترنت IP استفاده می شود.

می توان ادعا کرد تقریبا در تمام سیستم عامل های رایج از traceroute استفاده می شود. این ابزار در ویندوز با نام tracert شناخته می شود که از طریق CMD در دسترس است و در لینوکس به traceroute شهرت دارد.

در حقیقت با کمک این ابزار، می توان مشکلات روتینگ در شبکه را شناسایی کرد زیرا این ابزار روتر بعدی موجود در مسیر یک شبکه را نشان می‌دهد.

روش کار دستور Traceroute

روش کار ابزار Traceroute بدین شکل است که بسته ای را که عدد 1 مقدار TTL آن است را ارسال می کند و اولین مسیریاب را برای این فعالیت بررسی کرده و در صورت برقراری ارتباط، مقدار TTL به صفر خواهد رسید سپس بسته ارسالی با پیام TTL Time Exceeded و در حجم 28 به مبدا خودش برگشت می کند.

اما در مرحله دوم برای بررسی دومین مسیریاب ما شاهد افزایش مقدار TTL به عدد 2 خواهیم بود. این فرآینده فزاینده به همین ترتیب ادامه پیدا می کند تا اینکه دستور tracert به هاست مقصد برسد.

کاربرد دستور Traceroute در شبکه چیست؟

در صورتی که به هنگام باز کردن سایت در اینترنت یا در ارتباط با یک سیستم دچار مشکل هستید، می توانید با کمک دستور Traceroute از ریشه مشکل خود مطلع شده و آنرا برطرف سازید. همچنین این دستور می تواند میزان تاخیر حاصل شده در هر توقف را هم نشان دهد.
از نظر فنی، دستور Traceroute یک ترتیب متوالی ای است که شامل بسته هایی است و آنها را از پروتکل ICMP ارسال می کند.
هر یک از این بسته های گفته شده مقداری را بررسی کرده و از یک زمان مشخص بهره مند هستند. وقتی زمان هر بسته به صفر رسید، روتر آنرا برگشت می دهد و پیغام خطا نشان داده می شود.
وقتی بسته ها به این شکل ارسال شوند، اطمینان حاصل می کند که هر روتری در مسیر فعال قرار دارد یا خیر.
بعلاوه یکی دیگر از کاربرد های Traceroute این است که می تواند نقشه مسیر ارتباطی ای که در میان کامپیوتر شما تا وب سروری که وب سایت مورد نظر بر روی آن قرار دارد را نشان دهد.

شاید علاقه مند به خواندن مطالب زیر باشید!

خرید دوربین مداربسته ایرانی

در حقیقت ابزار Traceroute یک دستور خط فرمانی است که در ویندوز و دیگر سیستم عامل ها قابل استفاده است. یکی از شباهت های دستور Traceroute با دستور PING این است که به عیب یابی و کشف مشکل موجود در اتصال به شبکه اینترنت کارایی دارد. همچنین این دستور شامل High Latency و Packet Loss  نیز می باشد.

بررسی خروجی دستور

دستور Traceroute بسیار آسان است؛ خط اول آن بیانگر روتر خود شما است، خط بعدی به احتمال بسیار بالا روتر ISP شما را نشان می دهد و همین طور که به سمت پایین بروید، شاهد گزارش روتر های دوتر و موجود در این مسیر خواهید بود.

خوب است بدانید که قالب هر خط در دستور مذکور به شکل زیر است:

Hop RTT1 RTT2 RTT3 Domain Or IP Address

تشخیص عبارت Hop: هنگامی که یک پکت از روتری عبور می کند این نشان می دهد که یک Hop است.

توضیح عبارات RTT1 RTT2 RTT3: این عبارت زمان رفت و برگشتی را توضیح می دهد که یک پکت تا Hop طی می کند. در صورتی که به جای مشاهده زمان، علامت * را مشاهده کردید، به معنای آن است که هیچ پاسخی دریافت نشده است.

عبارت Domain Name یا IP Address:در صورتی که Domain Name در دسترس قرار داشته باشد، شما می توانید مکان روتر را تشخیص دهید. در غیر این حالت فقط آدرس IP روتر مورد نظر شما نمایش داده خواهد شد.

3/5 - (2 امتیاز)

خرید دوربین مداربسته ایرانی

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.