فناوری مش و شبکه سازی مبتنی بر آن ، آینده موفق زندگی هوشمند است

کوالکام اعلام کرده است که در حال تغییر خدمات پهنای باند خانگی است که البته برای اجرایی سازی آن، به شبکه مش نیاز است.
پیش بینی موسسه تحقیقاتی گارتنر:
تا سال 2017 ، 8.4 میلیارد دستگاه متصل به هم در دنیا وجود خواهد داشت و این نرخ، در مقایسه با سال 2016 ، به معنای رشد 31 درصدی است.

در حمایت از این نظریه، GMSA در خصوص میزان اثرگذاری اینترنت اشیاء گفته است:

شاید علاقه مند به خواندن مطالب زیر باشید!

خرید دوربین مداربسته ایرانی

تا سال 2020 ما شاهد آن خواهیم بود که بالغ بر 50 دستگاه اینترنت اشیاء در خانه های هوشمند به یکدیگر متصل باشند.

درست است، عدد بزرگی است اما اگر نگاهی به اطراف خود بیندازیم متوجه می شویم که در حال حاضر خیلی از دستگاه های اطراف ما هوشمند بوده و به یکدیگر متصل میشوند. گوشی های هوشمند، تلوزیون های هوشمند، چراغ های هوشمند و حتی یخچال هوشمند  و … .

اشیاء هوشمندی که به عنوان ضروریات آینده خانه هوشمند و شهر هوشمند شناخته می شوند، به محصولات اینترنت اشیاء محدود نمی شوند. زمانی که دستگاه های زیادی، هوشمند سازی می شوند، مسئله اتصال همه آنها به یکدیگر امری مهم و البته مشکل می شود که برای حل آن باید از زیرساختی قدرتمند استفاده کرد تا بتوان جریان‌های داده‌ای و دستگاه‌های مختلف را بخوبی مدیریت نمود.

✔ در نظرسنجی ای که از ۱۵۰۰ دارنده‌ی روتر وای‌فای کوالکام در کشورهای فرانسه، انگلیس و آلمان انجام شد: مشخص شد که 50% افراد از یک دستگاه در 3 اتاق استفاده می کنند.

در حال حاضر موبایل های هوشمند، اینترنت اشیاء و دستگاه های هوشمند متصل به یکدیگر، فشاری بر روی شبکه های پهنای باند خانگی محسوب می شوند و از همین جهت احتمال به هم ریختگی جریان های اطلاعاتی وجود دارد و همچنین مشکلاتی که احتمال دارد از ISP بوجود آید، می تواند باعث اختلال در استفاده از دستگاه ‌های هوشمند خانگی شود.
هیچگاه سرویس های گوشی های تلفن، به این شکلی که ما انتظار داریم، باقی نمی مانند.

اکوسیستم های مختلف، مشکل حال حاضر هوشمند سازی ها هستند:

اساسا امروزه با پیشرفت صنعتی عظیمی که صورت گرفته، بسیاری از کارها و ارتباطات آسان شده است اما مشکلی که در این میان وجود دارد، تفاوت گسترده اکوسیستم های کنونی است. در حال حاضر تکنولوژی های مختلفی داریم که هر کدام دارای اکوسیستم مختص خودشان هستند. مثلا اندروید که اکوسیستم خودش را دارد و برند هایی چون فیلیپس، و اپل که مثلا هوم‌کیت آن از فناوری انحصاری برخوردار است. بنابراین هر چه قدر این تفاوت ها بیشتر باشد، شبکه خانگی هم پیچیده تر می شود.
وای فای مش

کاربرد شبکه مش چیست؟

دقیقا شبکه مش برای حل پیچیدگی شبکه های خانگی کارایی دارد. راهول پاتل ، از متخصصین شرکت کوالکام اعتقاد دارد که با این تکنولوژی ، می توان تحولی قابل توجه را در حوزه اینترنت اشیاء رقم زد.
فناوری شبکه مش علاوه بر اینکه سرویس Wifi خانگی شما را بخوبی ارائه می کند، می تواند مشکلات مربوط به اتصال را که به علت تفاوت اکوسیستمی وجود دارد را حل کند. در این سیستم ، مرکزی برای جمع آوری، کنترل و مدیریت داده ها، رسانه و اطلاعات دستگاه های اینترنت اشیاء وجود دارد که فرصتی عالی را برای آنالیز و بررسی داده ها فراهم می کند.
از آنجایی که این سیستم جدید و از تکنولوژی بالایی برخوردار است، استفاده از آن مقداری هزینه بر است اما در عین حال افراد زیادی هستند که این سیستم را ترجیح می دهند.
گفته مشتری های این سیستم: نیازی که ما به wifi داریم مثل نیاز به آب و دیگر نیاز های اصلی زندگی ماست.

پاتل درباره فناوری مش می گوید:

در امریکا و اروپا، وای‌فای مش کاربرد گسترده ای دارد و روز به روز در حال گسترش است. اما هنوز ارائه کنندگان خدمات اینترنتی برای سرمایه گذاری بر روی این تکنولوژی توافقات لازم را انجام نداده اند.

شرکت های گوگل وای‌فای، ارو، نت‌گیر، تی‌پی لینک، لوما در حال حاضر از این فناوری استفاده گسترده ای می کنند.

شرکت کوالکام که بر روی تراشه IEE 802.11ax کار کرده است، موفق به تولید پلتفرمی با ۱۲ استریم شده است. این سیستم به پردازنده چهار هسته‌ای ۶۴ بیتی 14 finFET CMOS نیز مجهز می باشد

هم اکنون این تراشه در بازار به فروش می رسد و فناوری بعدی برای صنعت wifi همین فناوری مش خواهد بود.

در گذشته محصولاتی که از فناوری مش بودند، دارای تکنولوژی ۸ استریمی بودند و به همین دلیل نمی توانستند از هدر رفت انرژی خودشان جلوگیری کنند و داغ می کردند و در اینجا بود که نیاز به یک فن مناسب احساس شد. این محصولات برای شرکت صرفه اقتصادی نداشتند و به همین دلیل کنار گذاشته شدند. این موضوع باعث انگیزه بیشتر شرکت شد و عملکرد خودش را ارتقاء داد.

حالا آخرین ورژن از طرح ۱۲ استریمی قادر است تنها با یک کابل ساده اینترنت، برق مصرفی خودش را تامین کند. از همین رو شرکت کوالکام امید دارد که این تحول بتواند شرکت های فعال در حوزه اینترنتی را مجاب به همکاری بیشتر با آنها بکند.

در نهایت پاتل نه تنها استفاده از شبکه مش را برای مشتری سودآور می داند بلکه معتقد است حفظ درآمد شرکت های این حوزه در آینده، وابسته به استفاده آنها از فناوری مش است.
مثلا از کاربرد های مهم فناوری مش آن است که با کمک آن می توان یک محله را کنترل کرد. در صورت بروز مشکل اتصال در یک نقطه، بدون نیاز به گزارش مشترکین و یا هزینه کردن برای رفت و آمد مهندسین، این شبکه به طور هوشمند خرابی را تشخیص داده و بسرعت مشکل را حل می کند.
کاربران، از wifi خانگی، انتظارات بالایی دارند و می خواهند قول هایی که از جانب شرکت های بزرگ به آنها داده شده است عملی شود.

کاربرد فناوری مش

در همین رابطه پاتل می گوید:

اپراتور است که وظیفه حل مشکلات خانگی را بر عهده دارد و در صورتی که حل مشکل در توانایی اپراتور نبود، ارائه‌ دهندگان ابر همچون گوگل دست به کار می شوند.

در صورتی که ارائه دهندگان خدمات اینترنتی برای کاربران خود، پیشنهادی بهتر از فناوری مش ارائه نکنند، در آینده قطعا شکست می خورند زیرا کاربران اینترنت، از wifi به منظور اتصال دستگاه های هوشمند اینترنت اشیاء استفاده می کنند و به دنبال قوی ترین فناوری ای که این قابلیت را به آنان بدهد می گردند.

در ضمن شبکه مش قادر است زیرساخت های لازم برای استخراج داده‌ها و کسب درآمد به واسطه اطلاعات در خانه را تامین کند. این حوزه نیز ، از نیاز های مهمی است که باید برای آن چاره اندیشی شود.

در صورتی که شرکت های فعال در حوزه اینترنت، چالش نویی را شروع نکنند، کاربران اینترنت، سراغ ارائه‌ دهندگان ابر یا کلود می روند:

پاتل: ما باید با تمام توان از اینترنت خانگی حمایت و پشتیبانی کنیم زیرا اگر کار به دست ارائه دهندگان ابر بیفتد، دیگر کنترلی بر روی اتفاقات خانگی در آینده وجود نخواهد داشت.


امیدواریم این گفته ها به اطلاعات شما درباره فناوری مش، افزوده باشد.
تیم مشاوره آریاهوشمند آماده مشاوره و پاسخگویی به سوالات شما عزیزان است.


 

5/5 - (1 امتیاز)

خرید دوربین مداربسته ایرانی

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.