بررسی تفاوت Ipv6 و Ipv4 و تاثیرات آنها در کارایی اینترنت

با مطرح شدن پشتیبانی اپراتور مخابراتی ایرانسل از IPv6 ، شاید برای شما هم سوال شده باشد که اساسا تفاوت ipv6 و ipv4  چیست؟ در ادامه به بررسی همین موضوع خواهیم پرداخت … .

IP یا همان اینترنت پروتکل چیست؟

اساسا هر وسیله ی هوشمندی، مثلا گجت ها یا روتر ها و … برای اتصال به اینترنت، باید از طریق یک آدرس اینترنتی که به آن IP گفته می شود اقدام کنند. با IP است که می توان ارسال و دریافت داده های اینترنتی را انجام داد. بنابراین IP در حقیقت شناسه ای منحصر به فرد برای هر دستگاهی است که بر روی شبکه می باشد. IP را می شود مثلا با یک سیستم پستی یا ایمیل مقایسه نمود. اما چگونگی آن: در حالی که هیچ ارتباطی میان فرستنده و گیرنده وجود ندارد ، می توان با کمک IP ، یک بسته را آدرس دهی کرد و در شبکه اینترنتی رها کرد تا به مقصد برسد.

خوب است اینرا هم بدانید که در بسیاری از شبکه ها، فناوری IP ، با پروتکلی که از سطح بالاتری برخوردار است، یعنی TCP Transmission Control، ترکیب شده و باعث ایجاد ارتباطی مجازی میان فرستنده و گیرنده در یک شبکه کامپیوتری می شود.

با کمک TCP/IP می توان ارتباطی را بر روی اینترنت بین 2 طرف بوجود آورد که پیام ها در زمانی واحد بین دو طرف رد و بدل شود.
امروزه تقریبا اکثر شبکه ها مخصوصا رایانه های موجود در سطح اینترنت، از پروتکل TCP / IP به عنوان استاندارد نحوه برقراری ارتباط در شبکه استفاده می کنند.
تابحال برای اینترنت پروتکل تنها دو نسخه تولید شده است که آنها IPv6 و IPv4 هستند. IPv6 نسخه بروزرسانی شده اینترنت پروتکل است که می توان آنرا یک انقلابی در این عرصه دانست.

پروتکل IPv4 چیست؟

IPv4 یا همان پروتکل اینترنت نسخه 4، در ابتداء دهه 1980 میلادی بود که توسعه گسترده ای یافت. در آن زمانی که اینترنت به تازگی گسترش یافته بود، برای ورود به هر سایتی، باید آدرس ip آنرا می دانستید. سپس نوبت به دامنه DNS رسید که با کمک آن، اعداد به اسامی ترجمه شدند و در نتیجه برای ورود به سایت ها، کافی بود که شما آدرس سایت را تایپ کنید مثلا ariahoshmand.com، که با این فناوری به طور خودکار این نوشتار به عدد تبدیل میشود و شما به سایت وارد میشوید. از آن زمان تابحال این فناوری باقی است.

از آنجایی که IPv4، به تعدا 4.3 میلیارد آدرس محدود میشد، در سال 1990 آدرس های آن به اتمام رسید و این شد که IPv6 توسعه داده شد که ظرفیت متفاوتی داشت. بنابراین IPv6 برای اولین بار در سال 1990 به عنوان جایگزین IPv4 قرار گرفت. این آی پی علاوه بر جبران کمبود های امنیتی پروتکل  IPv4 ، آدرس هایی که پشتیبانی میشدند را هم افزایش داد و از آدرس های ۱۲۸ بیتی استفاده می کند و به همین علت است که قادر است از ۲^۱۲۸ آدرس اینترنتی –  ۳۴۰،۲۸۲،۳۶۶،۹۲۰،۹۳۸،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ به شکلی دقیق پشتیبانی کند. این در حالی است که IPv4 فقط می تواند از آدرس‌های ۳۲ بیتی پشتیبانی نماید.

What is IPv6

IPv6 چیست؟

با خلق IPv6، صرفا تعداد آدرس های IP افزایش پیدا نکرد، بلکه اساسا ارتباطات بود که رونق جدیدی پیدا کرد. مثلا IPv6 قادر به پشتیبانی از آدرس دهی multicast است که جریان بسته ها مثل داده های چندرسانه ای را به شکل همزمان به مقصدی معین ارسال کند. همچنین باعث کاهش پهنای باند شبکه نیز می شود.

بررسی تفاوت IPv6 و IPv4

در IPv6 قابلیت autoconfiguration وجود دارد که به کمک آن می توان بلافاصله پس از روشن شدن سیستم، آدرس IPv6 جدیدی تولید کرد و این در حالی است که در نسل 4، اضافه کردن دستگاه ها و گرفتن یک آدرس جدید باید به طور دستی صورت پذیرد. همچنین IPv6 به لطف پیکربندی سخت افزاری اش، این اجازه را به تمامی دستگاه ها میدهد که در زمانی واحد، به شبکه های مختلفی متصل باشند و اینگونه است که چندین آدرس IP به یک دستگاه اختصاص می یابد.

تفاوت IPv6 و IPv4 در امنیت

تفاوت IPv6 و IPv4

تفاوت IPv6 و IPv4 در امنیت

IPv6 در مقایسه با IPv4 از امنیت بیشتری برخوردار است. IP Security IPSec در واقع مجموعه ای از پروتکل های امنیتی IETF می باشد که داده ها را یکپارچه سازی و تایید اعتبار می کند. البته IPSec را می توان در IPv4 هم ادغام نمود و هر شرکتی این کار را نمی کند زیرا اجرای آن به ISP بستگی دارد.

شاید علاقه مند به خواندن مطالب زیر باشید!

خرید دوربین مداربسته ایرانی

تفاوت IPv6 و IPv4 در سرعت

در آزمایشی که بلاگ امنیتی Sucuri بر روی پروتکل های IPv6 و IPv4 صورت داده است مشخص شد که در زمان اتصال مستقیم به شبکه، هر دو پروتکل سرعت برابری دارند. بنابراین تفاوت IPv6 و IPv4 در سرعت منتفی خواهد بود.

رابطه IPv6 و سیستم VoIP

مهاجرت سخت افزاری و نرم افزاری به IPv6، طبعا هزینه هایی را برای شرکت در پی دارد و برای پشتیبانی از تماس های VOIP، نیاز است که 10 تا 46 درصد، پهنای باند ارتقاء یابد که این ارتقاء بر روی SIP trunking و شبکه های VoIP خصوصی محقق خواهد شد.

🌟 ویژگی های IPv6 چیست؟

  • عدم نیاز به NAT ا(Network Address Translation)
  • تنظیمات اتوماتیک
  • ارتقاء کیفیت مسیریابی مالتی‌کست
  • فرمتی ساده تر در هِدِر بسته‌ها
  • پشتیبانی تشخیص هویت داخلی
  • مدیریت آسان و عدم احتیاج به DHCP سرور
  • عدم تداخل با آدرس‌ های درون شبکه ای
  • مسیریابی اصولی

سوالات و نظرات خود را با ما در آریاهوشمند در میان بگذارید … .


 

5/5 - (1 امتیاز)

خرید دوربین مداربسته ایرانی

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.