صفر تا صد آشنایی با دوربین مداربسته و انواع آن

اگر به دنبال خرید دوربین مداربسته هستید اما نمیدانید کدام مدل برای شما انتخاب بهتری است، پیشنهاد میکنیم این مقاله را تا انتهاء دنبال کنید. چراکه در پایان به کلی با این دوربین‌ها آشنا خواهید شد و بهترین انتخاب را خواهید کرد.

تاریخچه دوربین مداربسته

اولین دوربین مداربسته توسط ارتش آلمان و در سال ۱۹۴۲ برای نظارت بر چگونگی شلیک موشک  V2 ساخته و نصب شد. حدود ۷ سال بعد از آن در آمریکا دوربین مداربسته تجاری به بازار آمد که برای استفاده از آن نیازی به داشتن مجوز نبود.
دوربین های مداربسته تحت شبکه توسط شرکت “Axis” با استفاده از پایه نرم‌ افزاری لینوکس (Linux)تولید شد. این دوربین‌ها بر اساس استانداردهای HTTP و RTSP طراحی شده‌اند. همچنین در آنها از استانداردهای Ip برای ارسال تصاویر در قالب اطلاعات (Data) استفاده می‌کنند.
امروزه ضرورت استفاده از دوربین‌های مداربسته در سازمان‌ها و اداره جات کاملا مشخص است. از آنجایی که این دوربین‌ها از ویژگی های بسیار متنوعی برخوردارند، پیش از خرید و انتخاب آنها، باید نیاز شرکت بخوبی معین شود. سپس بر اساس آن، دوربین مورد نظر انتخاب و خریداری شود.

دوربین مداربسته چیست؟

دوربین‌های مداربسته، دوربین‌هایی هستند که در محل مورد نظر نصب شده و تصاویر را ضبط می‌کنند. سپس به یک یا چند محل ارسال می‌کنند. همانطور که می‌دانید در اماکن پر رفت آمدی مثل مراکز خرید و فرودگاه ها، این نوع دوربین ها کاربرد بسیار زیادی دارد. همانطور که می‌دانید در شرایط فعلی تضمین امنیت این نوع اماکن بدون این دوربین‌ها، امری غیر ممکن به نظر میرسد.

کاربرد دوربین مدار بسته

اساسا کاربرد دوربین مداربسته، تامین امنیت است. این دوربین ها از جهت نحوه تولید، ساختار فیزیکی، شکل و شمایل ظاهری، نوع کاربرد، محل کاربرد، انتقال تصویر، مشخصات فنی و … دارای مدل های بسیار متنوعی است. در نتیجه دست شما را در انتخاب آنها بخوبی باز گذاشته است.
به طور کلی دوربین مداربسته به دو دسته تقسیم میشوند:
دوربین مداربسته آنالوگ
دوربین مداربسته تحت شبکه

انواع دوربین مدار بسته

بررسی انواع دوربین‌های مداربسته

با توجه به مطالب گفته شده،  آریا هوشمند لازم میداند تا در اولین قدم، این دوربین ها را از نظر نوع سیگنالشان ( انالوگ یا دیجیتال) به اختصار بررسی کند. توجه داشته باشید که انتخاب دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه، می تواند در سایر تجهیزات مورد نیاز سیستم نظارت تصویر، تاثیر قابل توجهی بگذارد. به همین دلیل است که این دو دسته بزرگ را به عنوان سر گروه‌های دوربین مداربسته زیر ذره بین برده‌ایم!

آشنایی با دوربین آنالوگ

۱- دوربین های آنالوگ :

دوربین مدار بسته‌ای که تصویر را از طریق سیگنال ویدئویی منتقل میکند اصطلاحا آنالوگ نامیده می شود. جالب است بدانید که دوربین‌های آنالوگ، اولین نسل دوربین‌های مداربسته و رایج‌ترین آن‌ها محسوب میشوند.

  • قیمت کم، سیستم کوچک و نصب آسان، سه مزیت مهمی هستند که دوربین های آنالوگ را، به بهترین انتخاب برای کاربران خانگی و کسب و کار های کوچک تبدیل کرده اند.

ساختار کلی دوربین های مداربسته آنالوگ از قرار زیر است:
✔ بدنه یا housing
✔ کابل ارتباطی
✔ لنز
✔ بردآنالیز و تولید تصویر

تصاویر ضبط شده در دوربین مدار بسته به صورت آنالوگ به دستگاه DVR ارسال و پس از پردازش، به فرمت دیجیتال تبدیل می شود.

پک دوربین مدار بسته آنالوگ ، متشکل است از موارد زیر:
یک یا چندین دوربین آنالوگ

یک دستگاه DVR ( ضبط دیجیتال تصاویر )

کابل کواکسیال جهت اتصال دوربین ها به DVR

فیش BNC

معایب دوربین آنالوگ:

دوربین آنالوگ در مقایسه با دیگر دوربین های مداربسته از کیفیت پایین تری برخوردارند . بنابراین قدرت ضبط تصویر آنها حداکثر تا رزولوشن 582*960 می‌باشد. اما از دیگر معایب این دوربین ها، هزینه بالای سیم کشی و ارتباط با سیم است که موجب بی کیفیتی و ناامنی می‌شود. خوشبختانه امروزه دوربین آنالوگ با کیفیت HD تولید شده که از یک طرف کیفیت بالا و از طرف دیگر قیمت مناسبی دارند. به بیان دیگر یک دوربین مداربسته قیمت مناسب با کیفیت بالا می‌باشد.

دوربین های آنالوگ HD :

اما دوربین‌های آنالوگ HD  کیفیت تصویربرداری بالاتری دارند. همانطور که می‌دانید، یکی از بزرگترین تفاوت هایی که در میان دوربین‌ها مطرح است، میزان رزولوشن و وضوح تصاویر است ضبط شده است. لذا اگر این 2 مورد برایتان اهمیت ویژه ای دارد، پیشنهاد میکنیم سراغ دوربین آنالوگ AHD بروید. از مزایای مهم این 2 ویژگی آن است که چهره افراد در آنها بخوبی مشخص و شفاف است. و این به معنای آن است که در صورت نیاز می‌توان براحتی از آنها برای مدرک جرم استفاده نمود.
دوربین های آنالوگ HD، دارای چهار نوع مختلف هستند:
1) HD-CVI
2) AHD
3) HD-SDI
4) HD-TVI 

  • این دوربین ها دارای قابلیت پشتیبانی از تصویربرداری با رزولوشن 1080*1920 هستند.
  • با توجه به اختلاف پایین در قیمت و البته کیفیت بالای در تصویر برداری، ظاهرا این دوربین ها در مقایسه با دوربین های معمولی آنالوگ، انتخاب بهتری به حساب می آیند.

آریا هوشمند با در نظر گرفتن تقاضا و نیاز مشتریان برا دوربین مداربسته آنلوگ با کیفیت HD اقدام به فروش پکیج دوربین مداربسته 2 عددی، 4 عددی و 8 عددی AHD با قیمت مناسب و گارانتی کرده است.

دوربین مدار بسته تحت شبکه

۲- دوربین های دیجیتال یا IP:

دوربین IP را با نام های دوربین دیجیتال و دوربین تحت شبکه نیز می‌شناسند. این دوربین ها همانطور که از نام آنها مشخص است از امواج کاملا دیجیتالی برای تحلیل و ارسال داده های تصویر و صدا استفاده می کنند.
اجزای تشکیل دهنده دوربین دیجیتال عبارت است از لنز، سنسور تصویر، پردازشگر تصویر، چیپ فشرده سازی و چیپ شبکه.
باید دانست که دوربین‌های تحت شبکه، برای راه اندازی، نیاز به سوئیچ شبکه دارند تا برقراری ارتباط بین دوربین ها و سیستم های اتصالی محقق شود.
ساختار سیستمی این دوربین ها بدین گونه است که اگر قصد داشته باشید به صورت آنلاین و از طریق اینترنت محل مورد نظر خود را مشاهده کنید، می توانید با تنظیم آدرس IP دوربین مداربسته ، از طریق شبکه یا اینترنت، به صورت آنلاین تصاویر ارسال شده از دوربین های مداربسته را دریافت کرده و مشاهده نمایید. در ضمن این دوربین ها همانند دوربین های آنالوگ، نیاز به یک مودم روتر نیز دارند .

شاید علاقه مند به خواندن مطالب زیر باشید!

خرید دوربین مداربسته ایرانی

تفاوت دوربین های انالوگ و تحت شبکه چیست؟

  • کیفیت تصویر برداری دوربین IP به مراتب از دوربین آنالوگ قدرتمندتر است.
  • دوربین های آنالوگ برای نصب و فعالسازی به سیم کشی احتیاج دارند که هزینه مستقل خودش را هم دارد، اما دوربین های دیجیتال (IP) بی سیم هستند.
  • در دوربین های IP، بر خلاف دوربین های آنالوگ، برای ضبط تصاویر، دستگاه DVR حذف شده است و دستگاه NVR به عنوان جایگزین استفاده شده که باعث ایجاد ارتباط شبکه ای میشود و همچنین داده های دوربین های آی پی را ذخیره می کند.  از همین جهت است که NVR را نمونه پیشرفته DVR محسوب میکنند.
 امکان ارسال همزمان تصویر، صدا و برق در بستر شبکه، یکی از بارز ترین ویژگی های این دوربین ها است اما قیمت بالا و محدودیت پهنای باند انها از این مزیت کمی میکاهد.

معمولا کسانی که به دنبال پرداخت هزینه کمتری هستند و برای مصارف شخصی و بحث های امنیتی به دوربین نیاز دارند، به دوربین های آنالوگ روی می آورند اما کسانی که برایشان کیفیت بالا و امکان آنالیز تصویر و سیستم در بستر شبکه اولویت دارد، بسراغ دوربین های دیجیتال میروند.

با توجه به مطالب مهمی که گفته شد، اطلاعات شما عزیزان نسبت به دوربین های انالوگ و تحت شبکه، ارتقاء یافت و حالا انتخاب شما مقداری آسان تر خواهد بود.

دوربین مداربسته آنالوگ HD


آشنایی با انواع دوربین مداربسته

پس از آشنایی با ویژگی دوربین های آنالوگ و دیجیتال، به بررسی زیرمجموعه های بیشتری از این دوربین ها می پردازیم تا سطح اطلاعات شما عزیزان بخوبی افزایش یابد و با اطلاع کامل، سراغ محصول مورد نظرتان بروید. در ادامه به انواع دوربین های مدار بسته از جهت فیزیکی می پردازیم؛

کسب اطلاعات بیشتر در مورد دوربین حرارتی👈 مقاله  Thermal Cameras (دوربین های حرارتی).

  • دوربین مدار بسته اسپید دام:

این دوربین‌ها دارای قابلیت چرخش و زوم هستند. همچنین در میان دیگر مدل ها به عنوان دوربین‌های قدرتمند شهرت یافته اند. بعلاوه آنکه بهترین دوربین‌های مدار بسته برای محیط‌ های بزرگ و باز مانند سالن‌های تولیدی می باشند. در بسیاری از اماکن که نیاز به نصب چندین دوربین است، می‌توان به جای آن‌ها فقط یک دوربین‌ مداربسته اسپیدام نصب کرد. دلیل این امر آن است که این دوربین‌ها قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه افقی و ۱۸۰ درجه عمودی را دارند. در ادامه باید خاطر نشان شد که با دادن دستورات از پیش تعیین‌ شده، میتوان آنها را برنامه ‌ریزی نمود.

در هنگام خرید دوربین مدار بسته اسپید دام برای فضای باز به این نکته دقت کنید

هنگام خرید دوربین مداربسته و نصب در مکان ‌های باز، حتماً این سؤال برایتان پیش‌آمده است که چقدر دوربین در برابر تغییرات آب و هوایی خصوصاً بارش برف و باران مقاوم است. برای اینکه اختلال در عملکرد دوربین مداربسته نصب‌ شده در خارج از ساختمان رخ ندهد، لازم است از دوربین‌های مدار بسته ضد آب استفاده نمایید.

با خرید دوربین‌ مداربسته ضد آب، دیگر نیاز نیست نگران تغییرات آب و هوایی و بارش باران باشید و براحتی می‌توانید به اماکن مورد نظر خود نظارت داشته باشید. پس اگر برای محیط های خارجی قصد انتخاب اسپیددام را دارید، دوربین های اسپیددام ضد آب، بهترین انتخاب خواهند بود.

دوربین مداربسته آنالوگ

دستگاه های ضبط کننده تصویر DVR و NVR

تفاوت در تصاویر دریافتی:

دستگاه دی وی آر (ضبط کننده فیلم دیجیتال) تصاویر را از دوربین های آنالوگ ضبط می کند ، در حالی که دستگاه ضبط تصاویر ان وی آر (ضبط کننده فیلم ویدیویی شبکه) تصاویر را از دوربین های IP ضبط می کند. HVR (ضبط کننده فیلمبرداری ترکیبی) می تواند تصاویر را از هر دو دوربین آنالوگ و IP ضبط کند. توجه دارید که همه اینها  به روی دیسک های سخت ضبط می شوند.

تفاوت در کیفیت:

هر دو سیستم قابل اعتماد هستند. اگرچه در گذشته کیفیت ویدیوی سیستم های DVR از سیستم های NVR ضعیف تر بوده، اما امروز این فاصله به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

علت تفاوت قیمت دستگاه‌های NVR و DVR

تفاوت بین سیستم های DVR و NVR در هزینه ، نحوه انتقال داده ها و نوع دوربین ها میباشد. به صورت کلی تفاوت قیمت دستگاه‌های ضبط کننده تفاوت در رزولوشن و تعداد کانالی است که پشتیبانی می‌کنند. در این خصوص با خرید پکیج دوربین مداربسته می‌توانید مطمئن باشید مناسب‌ترین دستگاه ضبط کننده برای دوربین مداربسته خود با پایین‌ترین قیمت را دریافت خواهید کرد. چرا که دستگاه NVR یا DVR موجود در پکیج کاملا متناسب با نیاز‌های شما انتخاب شده‌اند. نه بیشتر و نه کم‌تر.

تفاوت در کیفیت تصویر برداری:

سیستم های NVR از کیفیت تصویربرداری بهتری برخوردار هستند، همچنین نصب راحت تری دارند و انعطاف پذیری آنها بالاتر است و همچنین در هر دوربینی که میکروفون دارد، از صدای آن پشتیبانی میکند و البته که بسیار گران تر از سیستم های DVR هستند.

دستگاه DVR مناسب و کافی:

برای افرادی که به دنبال یک سیستم امنیتی نسبتاً ساده هستند، به احتمال زیاد یک سیستم DVR کافی خواهد بود، مخصوصا اگر ملک شما قبلاً از یک سیستم امنیتی موجود برای کابل کواکسیال سیم کشی شده باشد. در آخر، عامل تصمیم گیری بر اساس نیاز های امنیتی خاص ملک شما خواهد بود.

کسب اطلاعات بیشتر در مورد تفاوت دستگاه DVR و  NVR 👈 مقاله  صفر تا صد تفاوت دستگاه DVR و NVR.

⚠ 3 نکته مهمی که نباید از آن غافل شوید!!

  • 1) بسته به نوع استفاده و میزان سرمایه ای که برای انجام پروژه دارید، می بایست دوربین مورد نظر خود را از بین آنالوگ یا دیجیتال انتخاب فرمایید! البته در هر دو دسته موفق به خرید دوربین مداربسته ارزان خواهید شد. پس دوربین خوب یا بد وجود نداره!!
  • 2) بسته به نیاز خود هزینه کنید! اول نیازتو بسنج ،دوم خرید کن !!
  • 3) دوربین مداربستۀ معمولی در کنار تجهیزاتی متوسط از لحاظ کیفیت، می تواند بسیار مفید تر باشد تا بهترین دوربین در کنار تجهیزاتی بی کیفیت! الکی نباید هزینه کرد !!!

تیم مجله آریاهوشمند از شما بابت توجهتون به این مقاله تشکر می کند !
اگر سوالی دارید، خوشحال میشویم پاسخگوی شما باشیم !!🙂

5/5 - (43 امتیاز)

خرید دوربین مداربسته ایرانی

ممکن است شما دوست داشته باشید
2 نظرات
  1. hamid reza shamloo می گوید

    سلام
    برای زمینی به ابعاد 50 در 20 متر
    میتوان با استفاده از پایه و قراردادن دوربین در ارتفاع 10 متر از سطح زمین
    پوشش تصویری ایجاد کرد
    نوع دوربین و امکانات چگونه باید باشد
    فقط برق و شبکه مخابرات همراه اول و ایرانسل وجود دارد

  2. احمد می گوید

    سلام . تشکر بابت مقاله و اطلاعات .
    من یک V380 لامپی دارم که فیلمهای ظبط شده را از کارتSD به گوشیم انتقال دادم . الان بعضی‌ها را پخش می‌کند و دیگر فیلمها را پخش نمیکند و این پیام را میدهد
    « فایل خراب شده یا فرمت پشتیبانی نمیشود » . راه بازیابی این فایلها که خیلی هم برام مهم هستند چیه ؟
    با سپاس .

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.