صفر تا صد تفاوت DVR و NVR را در یک بررسی علمی مطالعه کنید

DVR و NVR هر دو دستگاه هایی هستند که ضبط تصاویر ویدئویی در دوربین های مداربسته را برعهده دارند. واژه DVR مخفف عبارت Digital Video Recorder است و NVR نیز مخفف Network Video Recorder می باشد. اساسا تفاوتی که بین این دو دستگاه وجود دارد به شیوه پردازش آنها برمی گردد. برای خرید دوربین مداربسته، مهم است که اطلااعات جامعی درباره دستگاه ضبط تصاویر آن داشته باشیم و از همین جهت است که دانستن تفاوت DVR و NVR می تواند کمک خوبی به ما کند تا انتخابی هوشمندانه داشته باشید. در ادامه به بررسی علمی این موضوع پرداخته ایم … .

⭐ جالب است بدانید که برخی از دوربین های مداربسته مثل دوربین های لامپی، سیم کارت خور، رم خور و … اساسا نیازی به دستگاه های DVR یا NVR ندارند.

تفاوت DVR و NVR در پردازش تصاویر ضبط شده

در سیستم DVR، تامین قدرت دوربین ها بر عهده خود دستگاه DVR نبوده و منبع تغذیه دوربین است که با کمک تقسیم کننده، این قدرت را تامین می کند. اگر از دستگاه DVR استفاده کنید، باید هر دوربین به طور مستقیم به ضبط کننده متصل شود و این در حالی است که در سیستم NVR شما باید هر دوربین را فقط به همان شبکه متصل کنید. همچنین در این رابطه خوب است بدانید که ضبط کننده های DVR از چیپست سخت افزاری (رمزگذار AD) برخوردار است که پردازش ارسال داده های خام دوربین ها را بر عهده دارد.

نکته جالبی که درباره ضبط NVR ها وجود دارد آن است که پردازش داده های ویدئویی بر عهده آنان نبوده و این کار پیش از انتقال داده به دستگاه صورت می گیرد و وظیفه NVR صرفا ذخیره سازی و نمایش داده های ویدئویی است.

کابل کواکسیال برای دستگاه NVR

مزایا و معایب کابل کواکسیال برای DVR 

در سیستم dvr، از کابل های کواکسیال BNC استفاده می شود که البته محدودیت هایی را با خود به همراه دارد: این نوع کابل، در حقیقت 2 کابل است که در یک کاور قرار دارد و یکی برای برق است و دیگری برای انتقال داده های ویدئویی و مشکل این کابل آن است که نمی تواند قدرت مناسبی را برای منبع تغذیه آماده کند. سایز و قطر بزرگ کابل کواکسیال در مقایسه با کابل اترنت باعث آن می شود که نصب دوربین مداربسته، خصوصا در فضای های کوچک، به چالش کشیده شود. همچنین اگر بخواهید کابل های کواکسیال را از دیوار عبور دهید، باید عمق بیشتری را برای آن در نظر بگیرید.

کابل های کواکسیال نمی توانند از انتقال صدا پشتیبانی کنند و از همین رو برای انتقال داده های صوتی، باید از کابل های مخصوصی استفاده کنید که به اتصال RCA تجهیز شده باشند.

مشکل داده های صوتی زمانی جدی می شود که متوجه محدودیت ظرفیت DVR ها می شویم: درگاه ورودی صوتی این دستگاه ها، کم است و به همین دلیل شما نمی توانید از همه دوربین های خود، داده صوتی دریافت کنید.
بعلاوه اگر کابل کواکسیال شما بیش از 90 متر باشد، کیفیت تصویربرداری هم تحت تاثیر قرار می گیرد.

کابل اترنت برای دستگاه NVR

کابل اترنت و مزایای فوق العاده آن

نحوه اتصال دوربین به NVR ها، با اتصال به DVR متفاوت است. کابل های استفاده شده در این ضبط کننده، کابل های اترنت هستند. نصاب های حرفه ای اغلب این کابل ها را -به جای کابل کواکسیال- برای نصب توصیه می کنند:
✔ اولین مزیت کابل اترنت در مقابل کواکسیال: آن است که این کابل می تواند قدرت بیشتری را با کمک Power over Ethernet PoE برای دوربین ها تامین کند. بنابراین برای ضبط صدا و تصویر، به تقسیم کننده های شلوغ احتیاجی ندارید.
این کابل ها نرم و نازک هستند و به همین دلیل نصب آنها آسان تر است خصوصا اگر قرار باشد آنها را از درون دیوار رد کنید.
🌟 اما ماجرا اینجا جالب می شود که قیمت کابل اترنت از کابل کواکسیال ارزان تر است!! از این جهت دسترسی به این کابل بالاست و بسیار مقرون به صرفه محسوب می شود و امروزه بسیاری از مشاغل و خانه های هوشمند از این سیم کشی استفاده می کنند.
در ضمن با استفاده از این کابل می توان هم صدا و هم تصویر را بخوبی ضبط نمود و سپس به داده های محلی، برای ذخیره سازی ارسال کرد.
این کابل ها احتیاجی به اتصال به دوربین و ضبط کننده ها نداشته و می توان آنها را در همان شبکه بی سیم گذاشت.

تفاوت DVR و NVR در تکنولوژی

شاید علاقه مند به خواندن مطالب زیر باشید!

خرید دوربین مداربسته ایرانی

تفاوت DVR و NVR از منظر تکنولوژی

از مهم ترین تفاوت های DVR و NVR ، باید به تکنولوژی آنها اشاره کرد. دستگاه NVR، فقط از دوربین های مداربسته تحت شبکه پشتیبانی می کند و اگر به دنبال استفاده از دوربین های CVBs، AHD، HDCVI، HDTVI هستید، باید فقط سراغ DVR بروید و به طور کلی DVR، دستگاهی است که قادر است از هر دوربین مداربسته ای پشتیبانی کند.

در نگاه اول، DVR به علت پشتیبانی های متعددش، برتری ویژه ای نسبت به NVR دارد. اما از آنجایی که DVR در ضبط تصاویر از محدودیت کیفیت تصویربرداری برخوردار است، باید بدانید که نمی تواند برای دوربین های تحت شبکه ای که کیفیت تصویربرداری آنها قدرتمند است، کارایی موثری داشته باشد و به اصطلاح، رزولوشن اصلی را به نمایش نمی گذارد. با توضیحات داده شده مشخص می شود که هر کدام از دستگاه های NVR و DVR کارایی مخصوص خود را دارند.
همچنین در دوربین های تحت شبکه ای که از ویژگی آنالیز هوشمند تصاویر برخوردارند، حتما باید از NVR استفاده کنید و در غیر این صورت، این ویژگی بلا استفاده خواهد ماند.
پشتیبانی DVR و NVR از تعداد استاندارد کانال های تصویری پشتیبانی می کنند که مختلف است و از 4 کانال شروع می شود تا 32 کانال.

انعطاف پذیری و تامین امنیت این دو دستگاه

دستگاه NVR در مقایسه با DVR از جهت نوع دوربین ها و نصب آنان، منعطف تر هستند لذا با ادغام دوربین های سیمی و بی سیم می توانند کمک جدی ای به تامین امنیت داشته باشند و این در حالی است که دستگاه های NVR، فقط از دوربین های سیمی پشتیبانی می کنند.
اساسا تامین امنیت، به انعطاف پذیری بالایی نیازمند است و لزوما دوربین های امنیتی نباید به شکل فیزیکی به ضبط کننده متصل باشند. بنابراین کاملا واضح است، سیستم DVR که در آن تک تک دوربین های IP باید به شکل فیزیکی DVR متصل شوند، نمی تواند گزینه مناسب و منعطفی برای تامین امنیت جدی محیط باشند و در مقابل : NVR می تواند یک سیستم جامع برای پشتیبانی از دوربین های امنیتی به شمار برود.

تفاوت DVR و NVR در ذخیره سازی داده ها

ذخیره سازی DVR و NVR و چگونگی پشتیبانی آنها از این فضا

شیوه ذخیره سازی و پشتیبانی از آن هم در این دو دستگاه با یکدیگر متفاوت است. عملیات ذخیره سازی NVR می تواند روی هارد دیسک، شبکه و همچنین هارد پرتابل و دیگر تجهیزات جانبی فضای ذخیره سازی صورت بگیرد. به طور کلی هر دستگاه ضبط کننده ای تا یک ظرفیتی را می تواند پشتیبانی کند که این ظرفیت در DVR در بهترین حالت 6 ترابایت خواهد بود و این در حالی است که ظرفیت NVR در بهترین حالت 10 تا 12 ترابایت خواهد بود. پشتیبانی این دستگاه ها از هارد دیسک، بر حسب تعداد کانال های ورودی خود متغیر است. به عنوان مثال ؛ دستگاهی که 16 کانال دارد از 2 هارد دیسک و دستگاهی که 23 کانال دارد، می تواند 4 تا 8 هارد دیسک را پشتیبانی نماید.

نقاط ضعف دستگاه های DVR

  • احتیاج به کابل کشی زیادی دارند
    همانطور که دانستید، تمام دوربین های مداربسته آنالوگ، باید به خود DVR متصل شوند و این باعث افزایش تعداد کابل ها می شود. از این جهت نصب دوربین های مداربسته با مشکل مواجه می شود.
  • تصویربرداری دستگاه DVR کیفیت کمتری دارد
    دستگاه های DVR از کیفیت تصویر برداری خوبی برخوردارند اما در مقایسه با NVR ها ضعیف تر عمل می کنند.
  • اتصال از راه دور باعث اختلال می شود
    وقتی از دستگاه DVR استفاده می کنید، اتصالات باید در فاصله نزدیکی باشند تا سیگنال ها دچار اختلال نشوند.

نقاط ضعف دستگاه NVR

  • قطعی اینترنت و سیگنال ناپایدار
    دستگاه NVR به اینترنت نیاز دارد و در صورت قطعی اینترنت، روند عملکرد این دستگاه هم با مشکل مواجه می شود. همچنین امکان ضعیف شدن سیگنال های آن به علت همپوشانی با دستگاه های مجاور نیز وجود دارد.
  • سازگاری پایین
    دستگاه های NVR از هر نوع دوربین مداربسته IP پشتیبانی نمی کند و باید پیش از خرید دوربین مداربسته، از سازگاری این دستگاه اطمینان حاصل کنید.

✅ نتیجه گیری :

اینکه دنبال بهتر بودن DVR یا NVR باشیم کار مفیدی نیست و به طور قاطع نمی توان گفت کدام بهتر است. مهم آن است که شما با مطالعه و تحقیق درباره هر کدام از این دو دستگاه، تشخیص دهید که کدام دستگاه بیشتر به نیاز های شما نزدیک است و البته مقرون به صرفه تر است. بنابراین در کنار توجه به کیفیت کارایی فوق العاده NVR ها، باید به این نکته که دستگاه های NVR از DVR خیلی گران تر هستند نیز توجه داشته باشید. در این مقاله هر آنچه که باید درباره تفاوت DVR و NVR می دانستید را برایتان مطرح کردیم تا با خیالی راحت و آسوده سراغ خرید DVR یا خرید NVR بروید. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما ارزشمند و مفید بوده باشد.


متخصصین ما در  آریاهوشمند آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند … .


 

5/5 - (1 امتیاز)

خرید دوربین مداربسته ایرانی

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.