همه چیز درباره دوربین مداربسته در بیمارستان‌

یک گروه جهانی متشکل از ۵۰ شرکت ارائه‌دهنده راهکار و مشاوران باتجربه پروژه‌های بیمارستانی در حوزه نظارت تصویری، هرکدام دیدگاه‌هایی در زمینه فروش و پیاده‌سازی دوربین مداربسته در بیمارستان و حفظ سیستم‌های نظارت تصویری در این اماکن ارائه کرده است. در این مقاله به هر یک از آن‌ها اشاره می‌نماییم.

این مقاله بر اساس گزارش منتشر شده در وب‌سایت ipvm می‌باشد که در سال 2018 عرضه شده است.

نصب دوربین مداربسته و سیستم نظارتی در بیمارستان

نصب دوربین مداربسته در بیمارستان را از جنبه‌های متفاوتی می‌توان مورد بررسی قرار داد. مهم‌ترین آن‌ها:

  • مکان ویژه پر استفاده برای دوربین در بیمارستان‌
  • چرا سیستم‌های نظارت تصویری در بیشتر بیمارستان‌ها قدیمی است و از سیستم‌های سنتی استفاده می‌نمایند.
  • چگونه حریم شخصی در بیمارستان‌ها  به طور قابل‌توجهی بر انتخاب دوربین تأثیر می‌گذارد.
  • رویکرد  بیمارستان‌ها برای نظارت تصویری چرا غیرمعمول  است و این اماکن برای چه چالش‌ها و مشکلاتی هستند.
  • رایج‌ترین سیستم‌های مدیریت تصاویر برای بیمارستان‌ها چه می‌باشد؟
  • پرکاربردترین تولیدکنندگان دوربین مورداستفاده در بیمارستان‌ها چه دوربین‌ها و چه تولیدکنندگانی هستند.
  • یکپارچه‌سازی سیستم‌های نظارت تصویری با سایر سیستم‌های مرتبط با بیمارستان‌ها دارای چه چالش‌ها و مشکلاتی است؟
  • چرا در بسیاری از مواقع بیمارستان‌ها راهکار خوبی برای سیستم‌های نظارت تصویری ارائه نمی‌شود و این بیمارستان‌ها دارای چه مشکلاتی هستند.
  • مدت‌زمان معمول نگهداری تصاویر در بیمارستان‌ها چه میزان است؟
  • برای بهینه‌سازی سیستم‌های نظارت تصویری در بیمارستان‌ها چه گام‌های مؤثری باید برداشته

بوده که در ادامه به هر یک از این سؤالات به صورت کاملا دقیق می‌پردازیم.  همچنین یافته‌های کلیدی که پاسخ آن‌ها در مورد نحوه خرید دوربین مداربسته و کار با سیستم نظارت تصویری مشخص در بیمارستان است را بررسی خواهیم کرد.

دوربین مداربسته در بیمارستان

مکان مناسب جهت نصب دوربین مداربسته در بیمارستان

همان‌طور که اشاره شد استفاده از سیستم‌های نظارت تصویری در بیمارستان‌ها بسیار متداول است و برخی از مکان‌های بیمارستان دارای اولویت بالاتری به نسبت سایر مکان‌ها می‌باشند به طور مثال مکان‌هایی که برای  نگهداری مواد مخدر یا بیهوشی استفاده می‌شود نیاز به مراقبت بسیار بالایی دارند، همچنین مانیتورینگ و نظارت زنده بر  مهدکودک، اتاق  نوزادان،  ورودی  بخش‌های مختلف عمومی یا تخصصی، راهروها و اتاق‌های انتظار برای حراست و مدیران بیمارستان بسیار پراهمیت و مهم است. در ادامه برای روشن شدن هرچه بیشتر مکان مناسب برای نصب دوربین مداربسته در بیمارستان به پاسخ سوال‌های رایج در اینباره می‌پردازیم:

سؤال: رایج‌ترین مکان‌ها برای استقرار دوربین در بیمارستان‌ها چیست؟

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، حراست بیمارستان‌ها همواره طرف‌دار همیشگی سیستم‌های نظارت تصویری بوده‌اند، بیمارستان‌ها به طور گسترده‌ای از سامانه‌های حفاظت الکترونیک استفاده می‌کنند و همان‌طور که اشاره شد برای مراقبت از دارایی‌هایی نظیر داروها، موارد باارزش مانند مواد مخدر یا متادون و یا حفاظت از نوزادان اهمیت بسیاری را برای مدیران و پرسنل حراستی دارد.  اما در انتخاب مکان دوربین در بیمارستان‌ها همواره اولویت‌بندی به‌عنوان یک بخش مهم طلقی می‌شود.

یعنی مدیران بیمارستان‌ها برای مناطق مختلف درجه اولویتی را برای نصب دوربین مداربسته در نظر می‌گیرند و این درجه می‌تواند با میزان تردد افراد رابطه مستقیم داشته باشد و هر چه‌قدر مکان‌ پرترددتر باشد، اهمیت نصب دوربین بیشتر خواهد شد. اولویت‌های دیگر غیر از اتاق دارو و اتاق نوزادان معمولاً ورودی‌های عمومی و اصلی بیمارستان‌ها و بخش‌ها، راهروها، راهرو و سالن  انتظار، و پارکینگ می‌باشد، این مناطق بر اساس گزارش آماری برای همه بیمارستان‌ها به طور یکسان توزیع شده است و همه بیمارستان‌ها این مناطق را به‌عنوان مناطق بااهمیت شناسایی می‌کنند و این امر بدون توجه به‌اندازه بیمارستان یا موقعیت جغرافیایی می‌باشد.

دلیل نصب دوربین مداربسته در داروخانه‌ها و اتاق‌های ذخیره‌ی دارو

مناطق نگهداری مواد مخدر و دارو، مناطق مهم برای پوشش دوربین‌ها از منظر سیستم‌های نظارت تصویری هستند علت این امر کنترل دسترسی و بازبینی ورود و خروج به این مناطق برای پیشگیری از یک سرقت و یا بازبینی سرقت انجام شده است. خوشبختانه نصب دوربین مداربسته در این مکان‌ها در کاهش سرقت دارو تاثیر چشم‌گیری داشته است.

علت استفاده از سیستم‌های نظارت تصویری برای اتاق‌های دارو در بیمارستان‌ها

مناطق نگهداری مواد مخدر و دارو  و مناطق پوششی کلیدی باتوجه به قیمت داروها و همچنین تبدیل شده آن‌ها به یک مکان برای حفظ دارو‌های کم‌یاب، از جمله مکان‌هایی هستند که احتمال سرقت در آن‌ها بسیار زیاد است.

سیستم‌های تحت شبکه باتوجه‌ به رزولوشن بالای آن کمک شایانی برای این بخش داشته‌اند و باتوجه ‌به بالابودن چگالی پیکسل تصاویر، تعداد دوربین‌های انتخابی در یک محوطه را کاهش داده است و با تعداد کمتر دوربین می‌توان نظارت بیشتری را انجام داد.

بر اساس گزارش ipvm علت استفاده از سیستم‌های نظارت تصویری برای اتاق‌های دارو در بیمارستان‌ها عبارت‌اند از:

  • ذخیره‌سازی و تخصیص منابع برای ردیابی مرسولات
  • ذخیره‌سازی تصاویر افرادی که به محل نگهداری دارو وارد شده‌اند
  • ذخیره‌سازی تصاویر ب و مشخص‌کردن نوع داروی برداشته شده از قفسه
  • داروخانه، داروخانه: معمولاً با الزامات نظارتی اداره می‌شود”
  • حوزه‌های ذخیره‌سازی دارو برای امنیت محصولات با ریسک بالا
  • ما برای پوشش داروخانه نیز به دلایل واضح دوربین‌هایی را قرار خواهیم داددوربین مداربسته در بیمارستان

اما درگذشته سیستم‌های آنالوگ استفاده می‌شد و امروزه از سیستم‌های نظارت تصویری تحت‌شبکه بهره‌برداری می‌شود. لازم به ذکر است که سیستم‌های آنالوگ معایب خاص خود را دارد که در سال‌های اخیر این معایب هویدا شده است.

سیستم نظارتی و دوربین مداربسته آنالوگ در بیمارستان‌ها
شاید علاقه مند به خواندن مطالب زیر باشید!

خرید دوربین مداربسته ایرانی

بسیاری از بیمارستان‌ها هنوز از سیستم‌های  آنالوگ استفاده می‌کنند. در ابتدا اولین مانع برای تبدیل این سیستم به یک سیستم به روزتر مانند تحت شبکه، هزینه‌ی لازم جهت این به روز رسانی می‌باشد. چرا که علاوه بر خرید دوربین مداربسته IP ، دیگر تجهیزات سیستم نظارتی مانند دستگاه ضبط کننده، کابل و دیگر ابزار هم نیز باید خریداری شوند. البته که در بسیاری از نقاط دنیا در بیمارستان‌ها به منظور جلوگیری از هک سیستم نظارتی از آنالوگ استفاده می‌کنند. نا گفته نماند که در حالت کلی، اولین دلیل تبدیل دوربین مداربسته آنالوگ به تحت شبکه، کیفت بالای دوربین IP می‌باشد که البته این مشکل توسط دوربین‌های AHD حل شده است. چرا که این دوربین‌ها آنالوگ بوده و از کیفیت تصویر Full-HD برخوردار هستند.

خرید دوربین مداربسته دام

دوربین مداربسته در زایشگاه چه اهمیتی دارد؟

دوربین‌ها معمولاً برای مراقبت از نوزادان، اغلب به طور گسترده، در طراحی و نصب سیستم‌های نظارت تصویری در نظر گرفته می‌شوند. هدف این امر، مدیریت دقیق و واضح برای نوزادان متولد شده است.

بیمارستان‌ مکانی پرهرج‌ و مرج بوده و شما هرگز نمی‌توانید زمان سرقت نوزاد را پیش‌بینی کنید.

همه ورودی‌ها به بخش نوزادان/زایشگاه و بخش کودکان نیاز است مورد پوشش دوربین‌های نظارت تصویری قرار گیرند؛ بخش‌های نوزادان دوربین‌های زیادی دارند بیرون و محوطه سالن‌های  زایمان نیز باید دوربین زیادی داشته باشد چرا که برای جلوگیری از یک سو استفاده یا اقدام تبهکارانه هیچ‌کس نمی‌خواهد دید نوزادان را برای یک دقیقه از دست بدهد.

حفظ حریم شخصی بیمار و سیستم نظارتی بیمارستان

بحثی که در بسیاری کشور‌ها در خصوص دوربین مداربسته و سیستم نظارتی مورد بررسی است، حریم شخصی افراد می‌باشد. همانطور که می‌دانید قوانین متعدد بومی و بین‌المللی‌ای در این باره وضع شده است که در بسیاری کشور‌ها رعایت می‌شوند. مانند: ماده ۴۱ منشور حقوق شهروندی: «کنترل‌های صوتی و تصویری خلاف قانون در محیط ‌های کار، اماکن عمومی، فروشگاه‌ها و سایر محیط‌های ارائه خدمت به عموم، ممنوع است.». با وجود ضرورت وجود دوربین مداربسته در جای جای بیمارستان با این حال برای حفظ آرامش بیماران، در بسیاری از بخش‌های بیمارستان دوربین مداربسته وجود نداشته و هیچگونه نظارت تصویری‌ای صورت نگرفته است.

مانیتور پیشرفته

اپراتور‌های تمام‌وقت

بسیاری از بیمارستان‌ها از پرسنل حراستی  تمام‌وقت استفاده می‌کنند. به این ترتیب کنترل 24 ساعته‌ی تصاویر امنیتی امکان‌پذیر می‌باشد. البته که ضبط تصاویر به صورت خودکار و باتوجه به تنظیمات شما انجام می‌شود اما کنترل 24 ساعته در صورت وقوع اتفاق و انجام اقدامات امنیتی امری حیاتی در نظارت تصویری در بیمارستان‌ها به شمار می‌آید.

سیستم‌های امنیتی در بیمارستان

به طور کلی دو سیستم امنیتی نظارتی وجود دارد: آنالوگ و تحت شبکه.

در سیستم امنیتی تحت شبکه یا IP اطلاعات (تصاویر) از طریق کابل‌های شبکه یا اینترنت انتقال می‌یابند.

در سیستم آنالوگ انتقال داده‌ها از طریق کابل و به صورت دیجیتال به دستگاه گیرنده منتقل می‌شوند.

از آنجا که انتقال تصاویر در سیستم امنیتی IP در بستر شبکه می‌باشد از امنیت داده‌ی پایین‌تری نسبت به آنالوگ برخوردار می‌باشد. همچنین سیستم آنالوگ قیمت کم‌تری نسبت به تحت شبکه دارد و بنابر آنچه گفته شد می‌توان به دلیل استفاده‌ی اکثر بیمارستان‌ها از سیستم آنالوگ پی برد.

یکپارچه سازی سیستم

یکپارچه سازی به معنای ادغام تمام ابزار از نظارت تا اقدام، در حوزه‌های متفاوت اعم از سیستم ضد حریق، دزدگیر و موارد امنیتی می‌باشد. یکپارچه‌سازی نظارت تصویری با سیستم‌های دیگر در بیمارستان‌ها کمتر متداول است. اغلب بیمارستان‌ها سیستم‌ها را یکپارچه نمی‌کنند، بااین‌حال هنگامی در برخی از پروژه‌ها ادغام سیستم‌های نظارت تصویری با  سیستم‌های حفاظت از نوزاد و تماس پرستار مشاهده شده است و برای کاربران پیاده‌سازی گردیده است

کلام آخر

به صورت کلی دوربین مداربسته و سیستم نظارت تصویری در امنیت هر مکانی از اهمیت بالایی برخوردار است. نصب و استفاده از هر نوع از سیستم نظارتی آنالوگ یا تحت شبکه به اطلاعات کافی و لازم در این حوزه نیازمند است. آریا هوشمند چه در فروش دوربین مداربسته و چه نصب و راه‌اندازی آن توانسته به یک مرکز قابل اعتماد در چند دهه از فعالیت خود در این زمینه تبدیل شود. شما می‌توانید جهت مشاوره و یا خرید و نصب دوربین مداربسته و حتی اجرای پروژه دوربین مداربسته و سیستم نظارتی از صفر تا صد با ما تماس بگیرید..

تماس با آریا هوشمند

 

 

 

5/5 - (1 امتیاز)

خرید دوربین مداربسته ایرانی

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.