کاربرد بلاکچین در صنعت هوشمندسازی

همینطور که دنیا روزبه‌روز در حال پیشرفت و توسعه است، امکانات و رفاهی که تکنولوژی برای افراد به‌وجود می‌آورد هم بیشتر می‌شود. در آینده خیلی نزدیک، شاهد ترکیب تکنولوژی بلاکچین و اینترنت اشیاء خواهیم‌بود؛ ترکیبی که در عین هوشمندی، کاملاً ایمن است.

به‌زودی شاهد دنیایی خواهیم‌بود که با طبیعت دوست است. دنیایی که در آن هیچ درختی قطع نمی‌شود. همان جایی که دموکراسی حرف اول را می‌زند. حتما می‌پرسید این‌ها چه ربطی به بلاکچین دارند؟ اگر در مورد چیستی بلاکچین چیزی نمی‌دانید، مقاله بلاک چین چیست مجله آریا هوشمند را بخوانید.

فرض کنید این تکنولوژی ایمن، وارد دنیای اینترنت اشیاء و هوشمندسازی شود. می‌توانید حدس بزنید که چه اتفاقی می‌افتد؟

اینترنت اشیاء و بلاکچین

 

وقتی بلاکچین و اینترنت اشیاء با هم ترکیب شوند، چه می‌شود؟

زمانی که این دو تکنولوژی با هم ترکیب می‌شوند، اتفاق‌های خوبی می‌افتد. چند مورد را در پایین نام می‌بریم:

  • بلاکچین می‌تواند برای کنترل داده‌های ارزیابی‌شده با سنسورها استفاده شود و داده‌های مشکوک را متوقف کند.
  • به‌کارگیری لوازم اینترنت اشیاء می‌تواند کمی پیچیده باشد. یک دفترچه توزیعی می‌تواند برای شناسایی و تعریف آن لوازم، همگام‌سازی و ایمن کردن دیتاهای منتقل شده، بسیار مناسب باشد، که این دفترچه همان بلاکچین است.
  • به‌جای این‌که به یک شخص سوم یا واسطه، برای اعتمادسازی مراجعه کنیم، سنسورهای اینترنت اشیاء می‌توانند دیتاهای مورد نظر خودشان را از طریق بلاکچین مبادله کنند.
  • وقتی واسطه یا شخص سومی نباشد، از هزینه‌های به‌کارگیری و فرایند اینترنت اشیاء هم کاسته می‌شود. این شرایط را بلاکچین فراهم می‌کند.
حالا تصور کنید همه این‌ها در شهر هوشمند و خانه هوشمند ممکن می‌شود.

 

کاربرد بلاکچین در شهر هوشمند

هر اندازه که بر تعداد سال‌های درگذر، افزوده می‌شود و تعداد جمعیت کشورها و شهرها بیشتر می‌شود، قطعاً شهرسازی هم وسیع‌تر خواهدشد. درنهایت، منابع موردنیاز برای زندگی افراد هم رو به اتمام می‌رود.

چندین سال بعد، سازمان‌های بهداشت و سلامت، نمی‌توانند برای همه افراد (به علت جمعیت زیاد) جوابگو باشند. انرژی‌های مورد تقاضای افراد هم به پایان خواهندرسید. شهر هوشمند، راه‌حل این مشکل است و بلاکچین هم در این کار خیر دستی دارد.

شاید علاقه مند به خواندن مطالب زیر باشید!

خرید دوربین مداربسته ایرانی

بلاکچین تمام این تکنولوژی‌ها را باهم متصل می‌کند. هرچه فناوری های بیشتری را از طریق بلاکچین به هم متصل کنیم، ارزش بیشتری هم دریافت خواهیم‌کرد. وقتی که چندین فناوری را به‌هم متصل کنیم، در آخر این شهر هوشمند می‌تواند مثل یک شهر سنتی به ما خدمات ارائه دهد.

به‌زودی دبی به یک شهر کاملاً هوشمند تبدیل می‌شود. هدف آن این است که اولین شهر قدرت‌گرفته از بلاکچین باشد. قرار بر این است که برای صنعت ذخیره‌سازی و لاجستیک آن، و همینطور از بین‌بردن کاغذبازی در اداره‌ها، از بلاکچین استفاده کنند.

هند هم پروژه دستیابی به 100 شهر هوشمند در کشور را در دستورکار خود قرارداد. دولت هند هم از به‌کارگیری بلاکچین به‌علت شفافیت و امنیت در این پروژه خبر داد.

از چند روش می‌توان از بلاکچین در شهر هوشمند استفاده کرد. در ادامه این چند روش را نام می‌بریم:

  • پرداخت هوشمند: بلاکچین می‌تواند به پرداخت‌های شهری، سهولت بخشد. مثل- برنامه‌های شهری، رفاهی و غیره.
  • هویت: سیستم‌های غیرمتمرکز مدیریت هویت اخیر، برای فراهم کردن یک مکانیزم امن ذخیره‌سازی و اعتبارسنجی هویت کاربران، از بلاکچین استفاده می‌کنند. درنتیجه، کلاهبرداری‌هایی که از طریق جعل هویت انجام می‌شدند، از این طریق غیرممکن می‌شود.
  • مدیریت حمل و نقل: با استفاده از بلاکچین، دیگر واسطه‌هایی مثل اسنپ و تپسی حذف می‌شوند و اشخاص مستقیماً به‌هم متصل می‌شوند.
  • خدمات دولتی: قراردادهای هوشمند می‌توانند برای مبحث حقوق شهروندی هم مورد استفاده قرار بگیرند. مثلاً رای‌گیری‌ها، پیدا کردن مالک اصلی چیزی یا جایی، مالیات و غیره را به‌راحتی می‌توان از این طریق انجام داد.

 

جمع‌بندی

بلاکچین، خیلی از کارها را برای ما راحت‌تر کرده‌است. وقتی این فناوری تامین‌کننده امنیت به هوشمندسازی هم برسد، خیلی از افراد، ترس از مواجهه با شهر هوشمند و فناوری‌های نوظهوری مثل آن را نخواهندداشت. چون امنیت مهم‌ترین مسئله در زندگی هر فرد هست.

کاربردهای بلاکچین بسیار زیاد هستند. اما در این مقاله فقط موارد کلی آن را نام بردم و تمرکزم روی کاربرد بلاکچین در صنعت هوشمندسازی بود.

نظر شما در مورد فناوری نوظهور بلاکچین و اینترنت اشیاء چیست؟

5/5 - (2 امتیاز)

خرید دوربین مداربسته ایرانی

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.