10 مشکل رایج دوربین مداربسته و نحوه تعمیر آن

دوربین‌ مداربسته چشمان همیشه بیدار برای نگهداری و مراقبت از اموال و دارایی‌های شما هستند و به عنوان سلاح بازدارنده برای جلوگیری از سرقت و وقوع جرم استفاده می‌شوند. با پیشرفت سریع فناوری و احساس نیاز به امنیت بیشتر، استفاده از دوربین‌های ‌مداربسته به سرعت افزایش یافت.

دوربین‌های ‌مداربسته هم مثل دیگر وسایل الکترونیکی در صورت استفاده زیاد یا عدم استفاده درست از آنها ممکن است دچار مشکل و آسیب بشوند. دوربین‌های ‌مداربسته بسیار حساس هستند و در صورت مسدود شدن یا آسیب دیدگی می‌توانند عملکرد خود را از دست بدهند. اما اگر شما هیچ شناخت و آگاهی در زمینه تعمیر دوربین‌های ‌مداربسته ندارید، بهتر است با ما در این مطلب از مجله آریاهوشمند همراه باشید.

چه زمانی باید به فکر تعمیر دوربین مداربسته باشید؟

تعمیر دوربین مداربسته
حل مشکل دوربین مداربسته

فرقی نمی‌کند که دوربین مداربسته AHD دارید یا دوربین مداربسته تحت شبکه، برای اینکه دوربین سالم و خوبی داشته باشید که همیشه بتوانید از آن استفاده کنید، باید ماهانه یک بار سلامت آن را بررسی کنید. هر بار بررسی دوربین مداربسته، باعث می‌شود تا دوربین‌ها کارایی خود را حفظ نمایند.

همچنین شما می‌توانید از یک تکنسین فنی که در زمینه دوربین‌های ‌مداربسته آموزش دیده باشد کمک بگیرید. این کار باعث می‌شود که اشتباهات و مشکلات ظریف که ممکن است از دید شما دور مانده باشد را پیدا کنید و به فکر رفع آن باشید.

عوامل تأثیرگذار بر تعمیر و سرویس دوربین مداربسته

اگر چه دوربین‌های ‌مداربسته دستگاه‌های ظریف و حساسی هستند، اما اکثر آنها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که می‌توانند تا حدی از فشار و ضربه را تحمل کنند. از جمله عواملی که باعث آسیب به دوربین‌های ‌مداربسته می‌شود عبارتند از:

حل مشکل دوربین مداربستهمکان: می‌توان گفت یکی از عوامل کار نکردن دوربین مداربسته در برخی موارد مکان نصب دوربین مداربسته می‌باشد.گرد و غبار و موانع باعث کاهش عملکرد دوربین‌های ‌مداربسته می‌شود. اگر این دوربین‌ها در مناطقی قرار دارند که رطوبت و گرد وغبار زیادی وجود دارد، بهتر است که مرتب وضعیت آنها را چک کنید. همچنین اگر دوربین‌ها در مکان‌هایی قرار دارند که افراد می‌توانند به آنها دسترسی پیدا کنند، بهتر است این دوربین‌ها را به صورت دوره‌ای سرویس کنید که مبادا افراد سودجو لنزهای آنها را دستکاری کرده باشند. همچنین برای دوربین‌هایی که در محل کار نصب شده‌اند این امکان وجود دارد که به راحتی توسط تجهیزات و ماشین‌ها آسیب ببینند.

تعمیر دوربین مداربسته احتمال آسیب دیدن: این مورد تنها محدود به دوربین‌های ‌مداربسته نمی‌شود و شما باید مسیر کابل‌ها را نیز چک نمایید. اگر کابل‌ها بر روی دیوارهایی با سطوح نامنظم باشد می‌توانند به راحتی بیرون کشیده یا پاره شوند. یکی از راه‌های از کار انداختن دوربین مداربسته به حساب می‌آید که به دلیل بدون هزینه بودن آن اغلب خرابکاران از آن برای تداخل در ضبط دوربین مداربسته استفاده می‌کنند.

مشکلات رایج در دوربین‌ مداربسته

در ادامه 10 مشکل رایجی که دوربین‌ مداربسته دچار آن می‌شوند را نام می‌بریم.

1- برق و اتصالات دوربین را چک کنید.

برخی اوقات مشکل می‌تواند در قطع شدن برق دوربین باشد. دوربین‌های پروتکل IP عموماً دارای نشانگرهای LED هستند که برای انتقال داده‌ها به شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما ممکن است از کار بیافتند.

اگر چراغ‌های LED دوربین روشن نمی‌شود باید بررسی کنید که آیا دوربین‌های مداربسته به اندازه کافی مقدار برق مورد نیاز را دریافت می‌کنند یا خیر. برخی از دوربین‌ها برای روشن شدن به میزان انرژی برق بیشتری برای کار کردن نیاز دارند.

2- دریافت تصاویر سیاه و سفید

اگر دوبین ‌مداربسته رنگی شما تصاویر سیاه و سفید ایجاد می‌کند، ابتدا باید شرایط محیطی را بررسی کنید. دوربین‌های رنگی در صورتی می‌توانند تصاویر رنگی ایجاد نمایند که نور محیط به اندازه کافی باشد. اگر شرایط محیطی نور مناسبی دارد اما همچنان دوربین شما تصاویر سیاه و سفید ایجاد می‌کند، باید موارد زیر را بررسی کنید:

  • مطمئن شوید که مسیر اپتیکال مسدود نیست و دوربین را از نظرسالم بودن یا خراب شدن بررسی کنید.
  • اگر دوربین شما سیگنال‌های ویدئویی آنالوگ، کامپوننت یا کامپوزیت را تولید می‌کند، مطمئن شوید که نوع ویدئوی ورودی با نوع ویدئوی خروجی مطابقت دارد. گاهی اوقات اتصال یک سیگنال ویدئویی کامپوزیت به ورودی ویدئوی کامپوننت یا برعکس، باعث ایجاد تصاویر سیاه و سفید می‌شود.

3- در دوربین خطوط افقی وجود دارد.

خطوط افقی در فیلم‌های دوربین مداربسته می‌تواند تشخیص جزئیات تصویر را دچار مشکل کند. برای رفع این مشکل ابتدا مطمئن شوید که نورهای روشن و نور برخی از منابع الکترونیکی به سنسورهای CCD تک تراشه تداخل ندارند و منجر به سوزن سوزن شدن یا بروز خطوط افقی نمی‌شود.

  • منبع تغذیه را بررسی کنید و مطمئن شوید که از فیلتر برق کافی برخوردار است. منبع تغذیه آسیب دیده یا ناکافی می‌تواند باعث ایجاد مشکل در شبکه الکتریکی و تجهیزات دیگر شود. این مورد با سنسور CCD تداخل ایجاد می‌کند و می‌تواند منجر به بروز مشکل شود.
  • همچنین می‌توانید کابل‌ها را چک کنید. حتماً چک کنید که کابل‌ها از تجهیزات فرکانس بالا به اندازه کافی دور هستند و با هیچ تجهیزات الکتریکی دیگری تماس ندارند.
  • اگر مشکل به جای تداخل الکتریکی، روشنایی نور باشد و برای تغییر آن کاری از دستتان برنمی‌آمد، می‌توانید از دوربین‌های WDR یا دوربین‌های سنسور CMOS استفاده کنید.

برای مشاهده لیست دوربین‌های مداربسته دید در شب رنگی کلیک کنید(+)

دوربین دید در شب

4- فیلم دوربین مداربسته سوسو می‌زند.

این مشکل در دوربین‌های مداربسته بسیار رایج است. در برخی از موارد، سوسو زدن دوربین مداربسته ممکن است به دلیل نصب غلط، خرابی تجهیزات یا شرایط بد محیطی رخ بدهد. برای حل این مشکل باید موارد زیر را دنبال کنید.

  • اگر دوربین مداربسته آنالوگ داشته و دوربین دارای خروجی آنالوگ باشد، با جدا کردن کابل ویدئو دوربین، بررسی کنید که آیا دوربین در صورت وجود عدم سیگنال ویدئویی همچنان سوسو میزند یا خیر. اگر این مشکل همچنان وجود داشت، منبع تغذیه، کابل‌ها و کانکتورهای مانیتور را بررسی کنید.
  • اگر دوربین مداربسته فقط زمانی که هوا تاریک است سوسو می‌زند، مطمئن شوید که منبع تغذیه برای نیاز دوربین شما کافی است. سوسو زدن دوربین مداربسته دید در شب در شرایطی که نور محیط کم است، اغلب به دلیل سوسو زدن خود LED‌های IR است. همچنین شما باید مطمئن شوید که دوربین مداربسته شما به دور از منابع نور الکتریکی است.
شاید علاقه مند به خواندن مطالب زیر باشید!

خرید دوربین مداربسته ایرانی

  • معمولاً دوربین و سایر دستگاه‌ها برای عملکرد مناسب نیاز به 50 هرتز دارند. اکثر تجهیزات برای عملکرد مناسب به 50 هرتز و 60 هرتز رتبه‌بندی می‌شوند، اما برخی از منابع تغذیه و سوئیچ‌های POE از شما می‌خواهند که این حالت را به صورت دستی از طریق یک سوئیچ فیزیکی تنظیم کنید.

5- فیلم دوربین دارای نویز است.

نویز در دوربین مداربسته به دلایل مختلفی به وجود می‌آید اما معمولاً، نتیجه‌ی تداخل الکتریکی یا RF است. همانند راه حل‌های رفع سوسو زدن، برای رفع این مورد نیز باید همان مراحل را انجام دهید.

  • کانکتورها و کابل‌ها بخصوص کابل‌های ویدئویی آنالوگ را از نظر آسیب دیدگی بررسی کنید. مطمئن شوید که کابل‌ها از منابع داخلی هستند.
  • اگر دوربین شما دارای خروجی آنالوگ است، کابل را از دوربین جدا کنید و بررسی کنید که آیا هنوز هم نویز دارد یا خیر. این معمولاً نشانه‌ای از تداخل در انتهای مانیتور است.
  • بررسی کنید که آیا قطع کردن سایر دوربین‌ها یا تجهیزات ویدئویی سطح نویز را کاهش می‌دهد یا خیر. اگر تجهیزات دچار آسیب شوند و یا اینکه محافظ مناسبی نداشته باشند، ممکن است باعث نویز با سایر دستگاه‌ها شوند.

دوربین مداربسته برای خرید دوربین مداربسته کلیک کنید(+)

6- فاقد سیگنال ویدئویی

این مورد ممکن است حتی برای افرادی که در این حرفه سال‌ها فعالیت داشته‌اند نیز رخ بدهد. اولین و روشن‌ترین دلیل این اتفاق ممکن است این باشد که تمامی تجهیزات به برق وصل نیستند. پس در این مرحله منبع تغذیه دوربین را بررسی کنید.

  • اگر دوربین شما از نوع POE است، سوئیچ POE را بررسی کنید و مطمئن شوید که دوربین واقعاً روشن می‌شود یا نه.
  • اگر دوربین شما از نوع IP است از اتصالات شبکه اطمینان حاصل کنید.
  • در مرحله آخر نرم افزار دوربین مداربسته خود را بررسی کنید. نرم افزار پیشرفته نظارت تصویری به شما این امکان را می‌دهد که دسترسی به برخی از دوربین‌ها را غیرفعال کنید یا از برخی جریان‌ها با رمز عبور محافظت نمایید.

7- دوربین مداربسته یک صفحه سیاه را نشان می‌دهد.

اگر دوربین شما تصویری را نشان نمی‌دهد و تنها یک صفحه مشکی را نشان می‌دهد، احتمال زیادی وجود دارد که دستگاه DVR یا برنامه مانیتورینگ نتواند سیگنال‌های ویدئویی را دریافت کند.

دستگاه DVR برای خرید بهترین دستگاه DVR کلیک کنید(+)

8- دوربین مداربسته در شب کار نمی‌کند.

اگر دوربین شما در هنگام شب فقط یک تصویر مشکی را نشان می‌دهد، معمولاً به علت این است که LED‌های IR کار نمی‌کنند.

از جمله دلایلی که باعث این مشکل می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پیکربندی نادرست دوربین‌ها
  • برق ناکافی و مورد نیاز LED‌ها
  • LED‌ها آسیب دیده‌اند.

 

حل مشکل دوربین مداربسته
مشکل دید دوربین مداربسته در شب

9- دوربین مداربسته بر روی موبایل کار نمی‌کند.

اگر دوربین‌های شما به صورت محلی تصاویر را نشان می‌دهند، اما شما قادر به انتقال تصویر از دوربین مداربسته به موبایل خود نیستید، باید بگوییم که جای نگرانی وجود ندارد و شما باید تنظیمات پیکربندی شبکه را اصلاح نمایید.

برای رفع این مشکل مراحل زیر را بررسی کنید:

  • مطمئن شوید که دوربین یا دستگاه NVR یا DVR شما به درستی به شبکه متصل شده است و به درستی پیکربندی شده است.
  • اگر دوربین یا دستگاه XVR شما آدرس IP ثابت دارد، مطمئن شوید که شبکه، گیت وی و آدرس‌های DNS به طور صحیح پیکربندی شده‌اند.

10- ویدئوی دوربین حرکت زیادی دارد.

اگر ویدئوی دوربین‌مداربسته شما متزلزل است، مشکل از شبکه شماست. این مشکل معمولاً به دلیل یکی از موارد زیر رخ می‌دهد:

  • اگر شبکه شما پهنای باند مورد نیاز برای دانلود ویدئو را نداشته باشد، اغلب این اتفاق رخ می‌دهد. برای حل این مشکل باید بررسی کنید که آیا دوربین به اندازه کافی نزدیک نقطه اتصال هست یا خیر.
  • اگر دوربین مداربسته از نوع IP یا AHD است تمام کابل‌ها را از نظر آسیب‌دیدگی بررسی کنید.

نتیجه‌گیری

می‌دانیم که پی بردن به مشکلات دوربین‌های ‌مداربسته می‌تواند برای شما پیچیده یا وقت‌گیر به نظر برسد. شما می‌توانید برای حل مشکل دوربین مداربسته‌تان به یک متخصص مراجعه کنید و از او کمک بخواهید. آریاهوشمند به جهت جلب رضایت مشتریان و سهولت در بر طرف کردن از این قبیل مشکلات خود را موظف دانسته علاوه بر گارانتی 24 ماهه خدماتی از جمله تعمیر دوربین مداربسته یا دستگاه ضبط کننده را ارائه دهد.

5/5 - (2 امتیاز)

خرید دوربین مداربسته ایرانی

منبع Network Data Cabling Quora
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.