چند نوع ساعت هوشمند داریم و کاربرد آن‌ها چیست؟

دنیای پیشرفتۀ امروز، استفاده از خدمات هوشمند و سریع فناوری را می‌طلبد. این روزها ساعت‌های هوشمند به بخشی از باید‌های زندگی هر فرد تبدیل شده‌اند و هر شخصی دوست دارد یک ساعتی به دستش آویزان باشد که هر بار که گوشی‌اش زنگ می‌خورد، بدون این‌که گوشی را از جیبش درآورد، ببیند که چه کسی با او کار دارد.

از همان ابتدا ساعت‌های هوشمند را به‌عنوان ابزاری برای گسترش کاربرد گوشی‌های هوشمند ساخته‌اند. اولین ساعت هوشمند در سال 1998 تولید شده است؛ ولی در چند سال اخیر، قابلیت‌هایی که این فناوری ارائه می‌دهد، با پیشرفت روزافزون تکنولوژی  بیشتر مورد توجه مردم قرار گرفته است.

ساعت‌های دیجیتالی‌ای که در بچگی به‌دست می‌بستیم یادتان هست؟ اولین ساعت‌های هوشمند به آن شکل بودند. با اینکه زمان زیادی از تولید این ساعت‌ها نمی‌گذرد، خیلی از افراد فقط اسم این نوع از ساعت‌ها را شنیده‌اند و با کاربرد دقیق آن‌ها آشنایی ندارند.

از طرف دیگر، خیلی از شرکت‌های معتبر سازندۀ گوشی‌های هوشمند این ساعت‌ها را هنوز تولید می‌کنند. این موضوع باعث سردرگمی افراد شده و انتخاب را برای آن‌ها سخت کرده است.

تنوع ساعت‌ها بسیار زیاد هست و هر کسی می‌تواند متناسب با نیازش، انواع ساعت هوشمند را بررسی کند و در آخر یکی از آن‌ها را انتخاب کند.

اگر می‌خواهید در مورد انواع ساعت های هوشمند و عملکردشان بیشتر بدانید، این مطلب را تا آخر بخوانید.

 

ساعت هوشمند چیست؟

ساعت هوشمند، کامپیوتری است که به‌صورت ساعت مچی ساخته شده و به همان صورت هم قابل حمل است. این ساعت‌ها شامل یک صفحۀ نمایش هستند که اطلاعات را به نمایش می‌گذارند. صفحۀ نمایش ساعت های هوشمند به بزرگی گوشی‌های هوشمند نیست، ولی برای خواندن متن اندازۀ مناسبی دارند.

ساعت‌های هوشمند با بلوتوث به گوشی هوشمند شما وصل می‌شوند و اطلاعات آن را در صفحۀ نمایش خود نمایش می‌دهند. این ساعت‌ها قابلیت دسترسی به ایمیل‌ها، تماس‌ها و پیام‌های شما را دارند و تا حد زیادی مانند گوشی هوشمند عمل می‌کنند.

ساعت‌های هوشمند در ابتدا کاربردهای ساده‌ای داشتند. مثلاً، به‌عنوان ماشین حساب یا برای ترجمه و بازی‌های مختلف استفاده می‌شدند. اما امروزه قابلیت این ساعت‌ها افزایش پیدا کرده و در نتیجه طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند.

کاربرد انواع ساعت هوشمند

این ساعت‌ها با نصب برنامه‌های جدید قابلیت‌های جدیدی پیدا می‌کنند؛ مثلاً، با نصب برنامه فیسبوک می‌توانید با ساعت هوشمند خود به آن دسترسی پیدا کنید.

ساعت‌های هوشمند هم مانند ساعت‌های معمولی در قسمت مچ دست شما نصب می‌شوند؛ بنابراین به‌طور مداوم ضربان قلب شما را می‌سنجند. از دیگر قابلیت‌های این ساعت‌ها می‌توان به فشارسنج هوا یا قابلیت اندازه‌گیری مقدار مسافت طی‌شده با کمک  GPS هم اشاره کرد.

امروزه بیشتر ساعت‌های هوشمند صفحه نمایش لمسی دارند، اما ساعت‌های هوشمندی هم پیدا می‌شوند که مانند نوع قدیمی آن‌ها تنها با دکمه کار کنند.

 

چند نوع ساعت هوشمند داریم؟

واضح است که سلایق متفاوت و تنوع ساعت‌های هوشمند و کاربردهای آن‌ها هم متفاوت است. هر فرد هم با توجه به نیاز خودش، هرکدام که می‌خواهد را انتخاب می‌کند. درنتیجه، در ادامه انواع ساعت‌های هوشمند را نام می‌بریم.

 

ساعت هوشمند ساده با عملکرد اعلامی

ساده‌ترین و در عین حال رایج‌ترین نوع ساعت‌های هوشمند دارای تکنولوژی پایه هستند و قابلیت‌های منحصربه‌فردی ندارند. کاربرد این ساعت‌ها شامل پاسخ‌گویی به اصلی‌ترین نیازها می‌شود. برای مثال نمایش زمان، تاریخ، تایمر و زنگ هشدار.

علاوه‌بر این قابلیت‌ها، این ساعت‌ها به گوشی هوشمند شما وصل می‌شوند و تماس‌ها و پیام‌های دریافتی شما را اعلام می‌کنند. در بعضی از آن‌ها حتی قسمتی از اول پیام هم نمایش داده می‌شود.

به‌طور کلی، این ساعت‌ها به‌علت عملکرد و کاربرد محدودی که دارند، خیلی دیر شارژ خالی می‌کنند و با یک بار شارژ کردن باتری آن می‌توانید تا چند ماه از آن‌ها استفاده کنید.

 

شاید علاقه مند به خواندن مطالب زیر باشید!

خرید دوربین مداربسته ایرانی

ساعت‌های هوشمند ورزشی

ساعت هوشمند ورزشی

این ساعت‌ها به‌طور مخصوص برای ورزشکارها تولید شده‌اند. قدیمی‌ترین و رایج‌ترین کاربرد آن‌ها، شمردن تعداد گام‌ها و اندازه‌گیری میزان خواب شبانۀ افراد است. ولی با گذر زمان به قابلیت‌های آن‌ها اضافه شده است. به‌طوری که امروزه این ساعت‌ها می‌توانند اطلاعاتی در مورد ضربان قلب‌تان بدهند که به شما کمک می‌کند تا کاملاً بهینه ورزش کنید یا با استفاده از تکنولوژی GPS مسافتی که طی کرده‌اید را اندازه‌گیری کنید.

نوع استاندارد ساعت‌های هوشمند ورزشی دارای صفحه نمایش متناسبی است که در آن می‌توان به‌راحتی متن‌های متفاوت را مطالعه کرد. با استفاده از کامپیوتر یا گوشی هوشمند، می‌توانید اطلاعاتی که ساعت هوشمندتان به‌دست می‌آورد را به یک برنامه تجزیه و تحلیل اطلاعات منتقل کنید.

یکی دیگر از قابلیت‌های ساعت هوشمند ورزشی، انتقال برنامه تمرینی نصب شده در گوشی هوشمندتان است. این یعنی که شما می‌توانید هنگام ورزش به‌راحتی از طریق ساعت هوشمند خود به برنامه تمرینی‌تان دسترسی داشته باشید.

نکتۀ مهم در مورد ساعت‌های هوشمند ورزشی، ضد آب بودن آن‌هاست. با این ویژگی دیگر لازم نیست که هنگام تمرین نگران خیس شدن ساعت خود باشید و می‌توانید با خیال راحت به ورزش و تمرین کردن خودتان ادامه دهید.

علاوه‌بر همۀ این‌ها، بیشتر ساعت‌های هوشمند ورزشی، تماس‌ها و پیام‌های دریافتی را هم اعلام می‌کنند. عملکرد این ساعت‌ها خیلی گسترده‌تر از بقیه است و قابلیت‌های زیادی دارند. بنابراین، کاملاً طبیعی است که شارژ باتری آن‌ها برخلاف ساعت‌های ساده فقط تا چند روز دوام ‌بیاورد.

 

مقالۀ گجت چیست را می‌توانید از مجلۀ آریاهوشمند بخوانید.

 

ساعت‌های هوشمند کلاسیک

با استفاده از ساعت‌های کلاسیک، شما می‌توانید به جای تایپ کردن، پیام مورد نظر خود را به صورت صوتی به ساعت‌تان بگویید تا ساعت هوشمند شما با تشخیص صدایتان آن را به صورت متن در بیاورد.

به طور کلی این ساعت‌ها هم مانند ساعت‌های هوشمند ورزشی، می‌توانند تعداد گام‌ها و ضربان قلب را اندازه‌گیری کنند. تنها تفاوت آن‌ها با ساعت‌های هوشمند ورزشی این است که با توجه به اندروید یا IOS بودن  سیستم عامل گوشی هوشمندتان می‌توانید برنامه‌های متفاوتی را در آن نصب کنید.

ساعت‌های هوشمند کلاسیک، صفحۀ نمایش بزرگتری دارند که خواندن متن را آسان‌تر میکند. اما از طرف دیگر شارژ آن‌ها زودتر خالی می‌شود. به‌طوری که این ساعت هر دو روز یک بار باید شارژ شوند.

 

ساعت‌های هوشمندی که مانند گوشی عمل می‌کنند

این ساعت‌ها عملکردی مشابه ساعت‌های هوشمند کلاسیک دارند، تنها تفاوت آنها این است که می‌توانند به صورت مستقل از گوشی هوشمند عمل کنند.

این به آن معنا است که این ساعت‌ها سیم‌کارت‌خور هستند و اتصال اینترنت آنها از طریق LTE به دست می‌آید. اما آن‌ها نمی‌توانند کاملاً جایگزین گوشی‌های هوشمند شما شوند. چون صفحه نمایش آنها نسبت به گوشی‌های هوشمند خیلی کوچک است که کار کردن با آن‌ها را سخت می‌کند.

ساختار این ساعت‌ها به گونه‌ای است که فضای کافی برای نصب باتری بزرگتر وجود ندارد، بنابراین شارژ آن برای مدت طولانی دوام نمی‌آورد. پس هر روز باید به برق وصل شود.

 

سخن آخر

هر شخصی دوست دارد به‌روز باشد. ساعت‌های هوشمند هم یکی از عناصر به‌روز بودن افراد تلقی می‌شوند. در دنیای هوشمند امروز، نمی‌توان از کاربردهای بی‌نظیر ساعت‌های هوشمند چشم‌پوشی کرد.

نظر شما در مورد ساعت‌های هوشمند چیست؟ در بخش نظرات برای ما بنویسید.

3/5 - (4 امتیاز)

خرید دوربین مداربسته ایرانی

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.