خانه هوشمند چیست و چه تفاوتی با خانه های معمولی دارد ؟!

به طور خلاصه خانه ای که از حالت سنتی به شکل اتوماتیک درآمده است را خانه هوشمند می گویند. در این نوع خانه ها از فناوری ‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری استفاده شده تا کنترل و مدیریت بر روی وسایل یک خانه، به شکل هوشمند صورت پذیرد که در این قسمت میخواهیم شما را با هوشمندسازی بخوبی آشنا کنیم!

خانه هوشمند چیست؟

خانه ای را تصور کنید که در آن تمامی دستگاه ها به اینترنت وصل میشوند. همچنین این اتصال به کامپیوترها و گوشی های هوشمند محدود نیست. یعنی همه چیز را در بر می گیرد: ساعت‌ها، سیستم صوتی، چراغ‌ها، دوربین‌ها،لوازم آشپزخانه، پرده ها و … . تصور کنید این دستگاه ها قادرند با هم ارتباط برقرار کنند. اطلاعات شما را ارسال کنند و دستور های شما را بگیرند. اینها حرف‌های علمی تخیلی نیست، بلکه اینترنت اشیا (IoT) و یک جز کلیدی اتوماسیون خانگی و خانه هوشمند است.
خانه هوشمند به عنوان یک اتوماسیون خانه (home automation) که معنای لغوی آن امنیت و راحتی را القا می‌کند، شناخته می‌شود. در حقیقت کاربرد خانه هوشمند، علاوه بر تامین راحتی بیشتر مصرف کنندگان، برای بهره‌وری و ذخیره بهتر انرژی است. ولی اکنون رقابت در حوزه هایی مثل اینترنت اشیا ( IOT ) و ترکیب آن با هوش مصنوعی که بازار فوق العاده داغی دارد، حوزه هوشمند سازی را وسیع تر و همچنین بسیار جذاب تر کرده است.
معمولا برای کنترل دستگاه‌‌های خانه هوشمند، از اپلیکیشن‌هایی که به روی گوشی‌های هوشمند نصب می‌شود و یا دیگر دستگاه های شبکه‌ای استفاده می‌کنند. 
بدین شکل است که سیستم ‌های هوشمند خانگی و دستگاه‌ها، با هم هم‌کاری می‌کنند. یعنی داده‌ها را بین اقدامات خودکار خودشانبر پایه ترجیحات مالک- به اشتراک می‌گذارند.

انواع سیستم های هوشمندسازی خانه

تمامی وسایل این خانه های هوشمند بوده و کنترل آنها باشماست. برخی از فرآیندهای طراحی ، پیاده‌سازی و نگهداری سیستم اتوماسیون خانه از قرار ذیل میباشد:

  • کنترل سیستم های روشنایی
  • نصب کنترل رایانه‌ای برای سیستم‌های گرمایشی، سرمایشی و تهویه مطبوع
  • کنترل مرکزی و توانایی‌های مدیریت بر وسایل الکتریکی و الکترونیکی
  • کنترل تردد و ایفون تصویری
  • کنترل سیستم های امنیتی حفاظتی از جمله دوربین های مداربسته و دزدگیر و اعلام حریق
  • کنترل و دسترسی به شبکه همه تجهیزات نصب‌شده  
  • و …
تمامی دستگاه‌ها به سیستم اتوماسیون خانه متصل می‌شوند. با هر یک از شبکه‌های سیمی یا بی‌سیم ارتباط برقرار می‌کنند. کل سیستم اتوماسیون خانه نیز معمولا به نرم‌افزار مدیریت سیستم متصل شده و توسط کاربر کنترل میشود . 
برای آشنایی با کارکردها و پروتکل های خانه هوشمند، لازم است ابتدا معین کنید که سیستم خانه هوشمند خود را تحت چه شبکه ای انتخاب میکنید .
تیم مجله آریاهوشمند به تفکیک کامل شبکه های سیمی و بی سیم پرداخته است. همچنین معایب و مزایای آن را بیان کرده تا با سلیقه خودتان، تصمیم بگیرید که یک سیستم سیمی یا یک سیستم بی‌سیم را مدنظر دارید. (درقسمت مورد نظر به شرح کامل آن پرداخته ایم)
شاید علاقه مند به خواندن مطالب زیر باشید!

خرید دوربین مداربسته ایرانی

پیاده‌سازی خانه هوشمند 

در ابتدا همانطور که گفته شد باید چندین حوزه ی مختلف را در نظر بگیرید. سپس بین آن‌ها بهترین گزینه‌ای که با شرایط شما مناسب است را انتخاب کنید .
اولین تصمیم : چه دستگاه‌ها و سیستم‌های هوشمندی را نیاز دارید ؟
دومین تصمیم : باید بسنجید که تحت سیستم سیمی خانه خود را هوشمند می‌کنید یا سیستم یا بی سیم ؟ 
سومین تصمیم : مطالعه در باب تمامی پروتکل‌ها (درقسمت مورد نظر به شرح کامل آن پرداخته ایم ) که در تصمیم گیری شما نسبت به سیستم بندی شبکه و انتخاب پروتکل تاثیرگذار است.
  • در حالی که هر خانه هوشمند یک ساختمان هوشمند است، هر ساختمان هوشمند نیز جزو یک مجتمع مسکونی و در ادامه شهر هوشمند خواهد بود. این رویه به تمامی ساختمان های اداری تجاری هوشمند، اقامتی و هتل ، اموزشی و دانشگاه ، مرکز درمانی و بیمارستان ، فرودگاهی و پایانه و … نیز تعلق میگیرد ، که برای بهبود بهره‌وری ساختمان، کاهش هزینه‌های انرژی و اثرات زیست‌محیطی، و تضمین امنیت و همچنین بهبود رضایت سکنه کارایی دارد.
 WeMo bundle
WeMo bundle
Tenlso WiFi Light Switch
Tenlso WiFi Light Switch

در حال حاضر اغلب خانه های ساخته شده، زیر ساخت خانه هوشمند دارند. از سوی دیگر، خانه‌های قدیمی‌تر می‌توانند با فن‌آوری‌های هوشمند بی سیم سرو کار داشته باشند. البته به معنی این نیست که خانه های تازه ساز نمیتوانند از سیستم های بی سیم استفاده کنند. میتوان گفت به دلیل هزینه بالای شبکه های سیمی، امروزه مردم بیشتر به دنبال شبکه های وایرلسی (بی سیم) هستند. همانطور هم که می‌دانید تکنولوژی های پیشرفته‌ای دارد و با چند تجهیز کوچک می‌توان خانه را ، هوشمندسازی کرد. برای مثال: دستگاه کوچک  WeMo bundle که Belkin انرا ساخته است و یا Tenlso WiFi Light Switch و بسیاری دیگر از اینچنین دستگاه‌ها که بهترین انها را در آریا هوشمند به شما معرفی کرده ایم .

خانه هوشمند خوبه یا بد ؟!

⭐ 4 مزیت خانه هوشمند

  • قابلیت تکمیل و ارتقاء خانه هوشمند به مرور زمان!
    این ویژگی فوق العاده است. یعنی قرار نیست شما در روز اول تمام خانه خود را هوشمند سازی کنید و هزینه گزافی را متحمل شوید. بلکه می‌توانید روند هوشمند سازی آنرا به مرور و با شیوه دلخواه خودتان انجام دهید.
  •  آرامش ذهنی:
    با نرم افزار های مدیریتی هوشمندی که شما در اختیار دارید میتوانید همه چیز را بسرعت چک کنید. برای مثال: دزدگیر ها را، دوربین های مداربسته و هر چیزی که فکرش را بکنید.
  • ثبت تجربیات و عادات:
    جای تعجب نیست که خانه‌های هوشمند می‌توانند ترجیحات کاربر را در خود جای دهند! برای مثال، به محض اینکه به خانه رسیدید، در پارکینگ برای شما باز و چراغ روشن می‌شود.
  • صرفه جویی و کمک به ذخیره منابع طبیعی:
    با
    اتوماسیون خانه، انرژی، آب و منابع دیگر به طور موثر استفاده می‌شوند یعنی به ذخیره منابع طبیعی کمک می‌کند، که برای مصرف کنندگان بصرفه تر نیز هست. همچنین به آنها کمک می‌کند تا کارایی انرژی را بهبود بخشند! مثلا به جای گذاشتن تهویه مطبوع در تمام روز، یک سیستم خانگی هوشمند می‌تواند رفتار شما را یاد بگیرد و اطمینان حاصل کند که خانه تا زمانی که از محل کار به خانه می‌رسید خنک شود. یا مثلا با یک سیستم آبیاری هوشمند، تنها زمانی که نیاز است، باغ یا باغچه شما آبیاری خواهد شد و میزان مصرفی آب هم به طور خودکار کنترل میشود.

⚠ 3 مورد از معایب خانه هوشمند

  •  پیچیدگی در درک و کارکرد خانه هوشمند:
    این مورد بیشتر به افرادی مربوط می‌شود که رابطه خوبی با تکنولوژی ندارند. به همین دلیل نمی توانند ارتباط صحیحی با این خانه ها برقرار کنند. برخی افراد با تکنولوژی مشکل دارند و یا با اولین ناراحتی به آن تسلیم می‌شوند. تولیدکنندگان و اتحادیه‌های خانگی هوشمند در حال کار بر روی کاهش پیچیدگی و بهبود تجربه کاربری آنها هستند. تا آنرا برای کاربران در تمام انواع و سطوح فنی لذت بخش و سودمند کنند.
  • دستگاه‌ها باید بدون توجه به اینکه چه کسی آن‌ها را تولید می‌کند، با استفاده از همان پروتکل یا حداقل، تجهیزات مکمل، قابل تعامل باشند !! از آنجایی که این صنعت، یک بازار نوظهور است، هنوز استاندارد طلایی ای برای اتوماسیون خانگی آن وجود ندارد. با این حال، پیمان‌های استاندارد با تولید کنندگان و پروتکل‌ها برای تضمین قابلیت همکاری و یک تجربه کاربر بدون درز همکاری می‌کنند.
  • امنیت خانه هوشمند با هکر ها در خطر است:
    همانطور که می‌دانید سیستم امنیتی هر خانه‌ای بخصوص خانه های هوشمند از اهمیت بالایی برخوردار است. بنا به گزارش یک شرکت آمریکایی مشخص شده است که 80% مصرف کنندگان آمریکایی نگران امنیت خانه هوشمند خود هستند. چرا که اگر هکرها بتوانند به تنها یک دستگاه هوشمند نفوذ کنند، می توانند چراغ‌ها ، آژیر خطر و همچنین دوربین های مداربسته را خاموش کنند و به اصطلاح موفق به هک دوربین مدار بسته می‌شوند. پس از آن درها را باز می‌کنند و یک خانه بی‌دفاع را در دست بگیرند.

تیم مجله آریاهوشمند از شما بابت توجهتون به این مقاله تشکر می کند !
اگر سوالی دارید می توانید از ما بپرسید !!🙂

AriA Hoshmand Magazine Team
5/5 - (33 امتیاز)

خرید دوربین مداربسته ایرانی

ممکن است شما دوست داشته باشید
2 نظرات
  1. مهرزاد می گوید

    شرکت شما خدمات هوشمندسازی خونه رو هم داره ؟

    1. admin می گوید

      سلام وقت بخیر
      لطفا با این شماره تماس حاصل فرمایید
      09123171855

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.