تاثیر وجود دوربین مدار بسته بر رفتار انسان

درباره چه چیزی صحبت می کنیم؟

        احتمالا شنیده اید که تحت نظر بودن با دوربین مداربسته باعث تغییرات مثبت در عملکرد مردم می شود. به طور کلی وقتی فرد می داند که کسی او را تماشا می کند، رفتارهای مثبت تری انجام می دهد. اما چرا؟

        اگر فقط یک اصل اخلاقی وجود داشته باشد که در تمامی فرهنگ ها و مذاهب پذیرفته شده باشد، این اصل همان مفهوم “هرچه برای خود می پسندی برای دیگران هم بپسند” (یا برعکس) است. این مفهوم به یک قانون طلایی تبدیل شده است.

        با این حال به نظر شما مردم در جوامع مدرن واقعا از این قانون طلایی پیروی می کنند؟ به خصوص مواقعی که پیروی از این اصل برای افراد پیامدهای اقتصادی داشته باشد؟ محققان اخیرا برای پاسخ دادن به این سوال یک سری بررسی تحت عنوان “بازی چانه زنی” طراحی کردند. حاصل بازی چانه زنی نتایج جالبی در مورد تغییر رفتار ما هنگام تحت نظر بودن با دوربین مداربسته است.

 

بازی؟! چطور بازی کنم؟

        در این تحقیقات از 300 نفر دعوت شد تا به آزمایشگاه مرکز اقتصاد تجربی در دانشگاه یورک تورنتو بروند. آن ها باید یک سری تصمیمات در مورد تقسیم مبلغ مشخصی پول بگیرند. این پول باید بین خودشان و یک فرد غیر آشنا در اتاق تقسیم شود.  ایده اصلی بازی این است که شرکت کنندگان باید مقداری پول را با شخصی که نمی شناسند تقسیم کنند. از هر دو نفری که در یک اتاق قرار می گیرند، تنها به یکی پول داده می شود. این شخص باید تصمیم بگیرد که سهم هرکدام از آن ها باید چه مقدار از مبلغ مورد نظر باشد. بعد، این تصمیم به نفر سومی که بازی را می گرداند اعلام می شود. نفر سوم یکی از محققان است. او پیشنهاد فرد دارای پول را به هم بازی بی پول او ارائه می کند.

        هر شرکت کننده می تواند هر مقداری از صفر تا تمام مبلغ را به هم بازی خود پیشنهاد بدهد. اگر او به پیشنهادی جواب “بله” بدهد، پول به همان مقدار تقسیم شده و هرکدام سهم خود را دریافت می کنند. اما اگر پیشنهادی رد شود چه طور؟ احتمالا فردی که پول در دست او نیست احساس می کند که مبلغ کمی به او پیشنهاد شده! اینجا بازی تمام می شود. مذاکرات شکست می خورد و هیچ مبلغی به هیچ کدام از افراد نمی رسد!

        هر شرکت کننده باید به نوبه خود هر دو نقش (پیشنهاد دهنده که پول را در دست دارد و پیشنهاد گیرنده که باید پیشنهادات را بپذیرد یا رد کند) را با چند شریک متفاوت ایفا کند. این تغییر شریک و تکرار بازی شانس پیش آمدن یک حالت خاص را افزایش می دهد. حالتی که پیشنهادی به فرد ارائه شود که خود زمانی به دیگری ارائه کرده بود!

تاثیر وجود دوربین مداربسته بر رفتار انسان

 

نتایج جالب

        سوال اساسی این بود که وقتی مردم نقش پاسخ دهنده را بازی کنند و با همان پیشنهادی که خودشان قبل تر ارائه کرده بودند مواجه شوند؛ چه واکنشی نشان می دهند؟

        اگر کسی طبق قانون طلایی بازی کرده باشد، پس نباید مشکلی داشته باشد! او اگر با پیشنهادی مشابه آن چه خود در بازی قبلی ارائه کرده بود رو به رو شود، به آن پاسخ بله می دهد.

        در واقع محققان متوجه شدند که رفتار اکثر شرکت کنندگان با قانون طلایی مطابقت دارد. حدود 93 درصد از افراد به پیشنهادی مشابه آنچه خودشان ارائه کرده بودند پاسخ مثبت دادند.

 

تحت نظر هستید!

شاید علاقه مند به خواندن مطالب زیر باشید!

خرید دوربین مداربسته ایرانی

        همان طور که می دانید “خوبی به کسی که آن را انجام داده بر می گردد”. در این آزمایش مشخص شد کسانی که از قانون طلایی پیروی کرده بودند درآمد بیشتری از مجموع مذاکرات کسب کردند.

        رقم 93 درصد نشان می دهد که قانون طلایی توسط اکثر افراد رعایت می شود. با این حال بخش دیگری از تحقیقات موضوعات دیگری را هم نشان دادند. 

        مشخص شد که اگر شرکت کنندگانی که پول را در اختیار دارند تنها باشند و هم بازی آن ها در هنگام تصمیم گیری حضور نداشته باشد، 20 درصد کمتر به قانون طلایی عمل می کنند. یعنی 73 درصد.

        این یافته بازتاب مشاهداتی از روان شناسان اجتماعی است. مشاهدات نشان می دهد که افراد وقتی می دانند تحت نظر هستند؛ اعمال بهتری انجام می دهند. حتی ثابت شده که وجود پوستری بر روی دیوار که با چشمانش به شما زل زده، نحوه رفتار شما را تحت تاثیر قرار می دهد. به نظر می رسد که هرچه شانس حضور ناظر کمتر باشد، افراد بیشتر مستعد فرار از قوانین اخلاقی می شوند!

اهمیت فکر کردن

        در این تحقیقات رابطه بین اخلاقی بودن تصمیم و زمان فکر کردن درباره آن هم بررسی شد. آزمایش کنندگان دریافتند که هرچه فرد زمان بیشتری صرف فکر کردن درباره نحوه تقسیم پول کند، احتمال اینکه از قانون طلایی دور بشود بیشتر است!

        قانون طلایی به آسانی قابل انجام است. بنابراین زمان تصمیم گیری طولانی تر ممکن است نشان دهنده این باشد که فرد تصمیم گیرنده از شخصیت پیچیده ای برخوردار است. وی به سادگی وارد عمل نمی شود. بلکه عوامل مختلفی را در فرآیند تصمیم گیری خود در نظر می گیرد.

        در این آزمایش مشخص شد تجربه نقش کوچکی در تصمیم گیری دارد. آن هایی که ابتدا نقش پیشنهاد دهنده را ایفا می کردند، در مقایسه با کسانی که اولین بار نقش پاسخ دهنده را بازی کرده بودند، قدری بیشتر از قانون طلایی پیروی کردند.

        همچنین از نتایج این بازی مشخص شد که سن، جنسیت، وضعیت اجتماعی و اقتصادی یا عوامل فرهنگی تاثیری در عمل به قانون طلایی ندارند.

        همچنین مشخص شد که تفاوتی نمی کند رویکرد فرد به کسب پول و مدیریت مخارجش چه باشد. به هرحال خود اصل اخلاقی او را وادار به رعایت انصاف می کند.

        اکثر افراد خود را در موقعیت طرف مقابل تصور می کنند. حتی هنگام مشاهده یک فیلم احساسی با شخصیت های آن همدردی می کنند. بنا بر این برای انسان ها سخت است که سهم کمی به شخصی بدهند که رو به رو آن ها نشسته است!

        نتیجه بررسی ها این بود که خوب رفتار کردن به عواملی از جمله اینکه آیا کسی در حال مشاهده ما هست یا خیر بستگی دارد. اگر چه اکثر مردم اصول اخلاقی را در خود درونی کرده اند اما اینکه تا چه میزان از آن ها پیروی می کنند بستگی به موقعیت دارد!

نتیجه ی بازی چه کاربردی در زندگی ما دارد؟

        همان طور که اشاره شد حتی وجود تصویری از یک شخص که به فرد زل زده باعث می شود رعایت اصول اخلاقی سفت و سخت تر انجام شود.

        نصب ابزار نظارتی از جمله دوربین مدار بسته که هم به لحاظ روانی فرد با دیدن خود آن احساس تحت نظر بودن با دوربین مداربسته را پیدا می کند و هم مسئولین حفظ امنیت می توانند واقعا افراد را مشاهده کنند و در زمان لازم وارد عمل بشوند؛ یک اقدام هوشمندانه برای افزایش سطح امنیت و آسایش منزل و یا محل کار شماست.

چه دوربینی نصب کنم؟

        کیفیت دوربین مدار بسته از جمله وضوح تصاویر، سرعت انتقال داده به اتاق فرمان، مقاومت در برابر شرایط محیطی مختلف و … تاثیر مستقیم بر سرعت تشخیص و عمل تیم امنیتی دارد.  ظاهر مناسب و طراحی هوشمندانه دوربین باعث می شود حضور دوربین توسط افرادی که ممکن است استعداد ارتکاب عمل اشتباه را داشته باشند بیشتر حس شود. تحت نظر بودن با دوربین مداربسته حتی مجرمان سابقه دار را از ارتکاب به جرم باز دارد.

        اگر با خواندن این متن مشتاق به نصب دوربین در منزل یا محل کار خود شده اید؛ ما خواندن مقالات زیر را هم به شما پیشنهاد می کنیم:

        در انتها پیشنهاد آریا هوشمند برای انتخاب دوربین مدار بسته حرفه ای و با مهندسی عالی، دوربین های برند پارس بین هستند.

        دوربین های مدار بسته پارس بین با قیمت مناسب و کارکرد عالی، یک انتخاب معقول و مقرون به صرفه هستند که فرآیند خرید و ارائه اطلاعات متناسب با نیاز شما توسط تیم مشاوره آریا هوشمند انجام می شود.

 
 
ترجمه به فارسی توسط تیم آریا هوشمند؛ از سایت: 
https://theconversation.com/
نوشته اصلی:
https://theconversation.com/moral-science-confirms-people-behave-better-when-they-think-theyre-being-watched-114384
5/5 - (1 امتیاز)

خرید دوربین مداربسته ایرانی

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.