معرفی کامل پروتکل ssl ، http ، https با ساده ترین بیان

امنیت در حوزه سایبری و اینترنتی حرف اول را میزند. پروتکل https امروزه بهترین روش در ایمن سازی ارتباطات داده ها در بستر اینترنت است که در ادامه به بررسی روشن ویژگی های پروتکل https خواهیم پرداخت و مقایسه ای کامل با http انجام میدهیم. ما را تا انتهاء دنبال کنید … .

پروتکل های HTTP و HTTPS چیست؟

اطلاعات و داده هایی که در بستر اینترنت در حال انتقال می باشند، در قالب پروتکل HTTP مبادله میشوند. HTTP مخفف عبارت  Hyper Text Transfer Protocol است. بنابراین زمانی که درخواست اطلاعاتی را مرورگر به آدرس سایت می دهد، پروتکل است که آنرا تفسیر میکند و اطلاعات درخواست شده را تبدیل به کدهای متنی کرده و به مرورگر تحویل میده.

در یک بیان ساده میتوان HTTP را به یک پروتکل انتقال ابرمتن توصیف کرد که به منظور ارسال اطلاعات در میان دو سیستم کارایی دارد. این دو سیستم معمولا یک وب سرور و یک کاربر رایانه ای خواهند بود.

اما HTTPS تفاوتی که با HTTP دارد در این است که دقیقا همین فرآیند را با امنیت فوق العاده قدرتمند و تضمین شده ای انجام میدهد.

همچنین در پروتکل HTTPS بر خلاف HTTP، سرویس دهنده اینترنت قادر به دیدن اطلاعات درخواستی شخصی شما که از طریق مرورگر ارسال می شود نیست.

پروتکل HTTPS این امکان را بوجود می آورد که سرویس دهنده اینترنت قادر به مشاهده اطلاعات درخواستی شخصی شما که از طریق مرورگر ارسال میشود نباشد. به عنوان مثال اگر شما یک فرم مهمی را در مرورگر پر کرده باشید و در آن اطلاعات محرمانه شما مثل رمز دوم کارت بانکی یا برخی از اسناد و مدارک شخصی شما در آنجا باشد، در صورتی که سرویس دهنده وب با پروتکل HTTPS رمزگذاری شده باشد، هیچ کس قادر به دسترسی به آنها نخواهد بود.

جالب است بدانید که مرورگر کروم سایت هایی را که از پروتکل HTTP استفاده میکنند را بلاک میکند به این معنا که با انتقال کاربر به همچنین سایت هایی، هشداری مبنی بر عدم امنیت سایت به آنها داده میشود.

ساخت https

روند شکل گیری https
در طول سه دهه فقط این HTTP بود که به عنوان پروتکل انتقال شناخته میشد و مشکل خاصی هم احساس نمیشد. البته در آن زمان دسترسی به اینترنت پر هزینه تر و کمتر بود و هرگز به این جهان شمولی امروز نبود.

در نتیجه تهدید های امنیتی در اینترنت نیز بالتبع خیلی کمتر وجود داشت ولی با گسترش کاربران فضای اینترنتی، این بستر به سیستم امنیتی و حفاظتی مطمئنی نیاز داشت که به همین منظور یکی از تغییرات، ارتقاء HTTP به HTTPS بود. اما ماجرا فقط به نفوذ محدود نمیشود و از آنجایی که اینترنت در حال تبدیل شدن به یک جهان شبه واقعی است و از آنجایی که تجارت الکترونیک رواج بی نظیری یافته، بانک ها اقدام به یکپارچه سازی روش های پرداخت با فروشگاه های آنلاین کرده اند و هزاران نحوه ی ارتباطی دیگر شکل گرفته و این دنیای مجازی همچون دنیای حقیقی بدون امنیت، کاملا بی ثبات و غیر قابل اعتماد خواهد بود. لذا تامین امنیت به منظور ثبات ارتباطی، لازمه ای لاینفک برای این بستر خواهد بود که استفاده از پروتکل HTTPS میتواند بعنوان قدم اول این مسیر شناخته شود.

شاید علاقه مند به خواندن مطالب زیر باشید!

خرید دوربین مداربسته ایرانی

مزایای پروتکل https

  • ارتقاء سطح امنیت سایت با گواهی معتبر SSL
  • جلب اعتمادی ویژه برای کاربران شما
  • امکان رمزگذاری اطلاعات انتقال یافته در میان سایت و کاربران سایت
  • موثر در کسب رتبه های برتر
  • برخورداری از ارائه سرویس های اعتباری به جهت دریافت نماد الکترونیکی دو ستاره
  • امکان تشخیص بهتر هویت سایت به دست موتور های جستجوگر

نظر 3 کمپانی بزرگ درباره پروتکل Https

پروتکل https

Mozilla: امکانات ارائه شده برای سایت های Http ملغی میشود
این شرکت قصد دارد بخش از امکانات خود برای وب سایت هایی که از پروتکل https استفاده نمیکنند غیر فعال کند. علت این اقدام را Mozilla این میداند که: ما پشتیبانی خود را از https انجام میدهیم زیرا تامین امنیت در وب بخش مرکزی ماموریت ما است. علاوه بر هدف گذاری ای که این پروتکل دارد، شرایطی را به ارمغان می آورد که کاربران بتوانند در محیطی امن به تبادل اطلاعات بپردازند.

Apple : لینک داخلی برنامه ها فقط https باشند
کمپانی Apple اعلام کرده است که تمامی لینک های داخلی موجود در App ها باید آدرس آنها تحت پروتکل Https باشد.

Google : وب سایت های دارای https رتبه بهتری خواهند داشت
گوگل یکی از معیار های مهم خودش برای رتبه دهی به سایت ها را امنیت و مخصوصا برخورداری از پروتکل Https اعلام کرده است.


خوشحال میشویم سوالات و نظرات خود را با تیم آریاهوشمند به اشتراک بگذارید … .


 

5/5 - (1 امتیاز)

خرید دوربین مداربسته ایرانی

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.