چگونه کابل شبکه بسازیم ؟

از آنجا که طی 40 سال اخیر شاهد افزایش سرعت در انتقال اطلاعات بوده‌ایم بدیهی است که نیاز به برقراری ارتباط سریع بین کامپیوتر‌ها بیشتر شود. عوامل و تجهیزات متعددی در برآورده کردن این نیاز دخیل هستند. از جمله سخت افزار‌های ارتباطی و کابل شبکه. همانطور که می‌دانید در شبکه‌های محلی از کابل شبکه برای انتقال داده استفاده می‌شود. بنابراین می‌توان گفت یکی از موثر‌ترین تجهیزات در سرعت انتقال داده کابل شبکه است. از طرفی دیگر یکی از نخستین مراحل راه اندازی شبکه‌های داخلی، ساخت کابل شبکه است. در این مقاله ابتدا به معرفی کابل شبکه می‌پردازیم و سپس بیان می‌کنیم که چگونه کابل شبکه بسازیم .

کابل شبکه چیست؟

انواع کابل شبکه

مراحل ساخت کابل شبکه یا سوکت زدن

بهترین کابل شبکه برای دوربین مداربسته

چگونه کابل شبکه بسازیم

کابل شبکه چیست؟

همانطور که گفته شد در سخت افزار ارتباطات نقشی اساسی داشته و انتقال داده‌ها را بر عهده دارد. اما در تعریفی تخصصی‌ و جزئی‌تر باید گفت، از مجموعه‌ای از سیم به جنس مس و یا شیشه ساخته شده است. وظیفه آن انتقال داده و اطلاعات بین کامپیوتر‌ها، روتر‌ها، سوئیچ‌ها و شبکه‌های استورج SAN می‌باشد. به طور کلی می‌توان گفت ارتباط مذکور ارتباط بین هر اجزا و مولفه‌ای است که در شبکه موجود می‌باشد. به همین دلیل است که گفته می‌شود مهم‌ترین نقش در شبکه‌های محلی را کابل شبکه بر عهده دارد. چرا که وظیفه اصلی و حیاتی که انتقال داده و برقراری اطلاعات می‌باشد را این کابل انجام می‌دهد.

جالب است بدانید اولین جرقه در انتقال دیجیتالی داده توسط مخترع تلگراف ساموئل مورس زده شد. با توجه به پیشرفت چشمگیر تکنولوژی شاید نتوان شباهتی بین کابل شبکه و اختراع تلگراف دید. اما بهتر است بدانید که ماهیت هر دو آن‌ها یکی بوده و تنها در سرعت انتقال اطلاعات متفاوت هستند. در قرن 19 سرعت انتقال داده 2 خط در هر ثانیه بوده در حالی که امروزه به 1GB رسیده است.

انواع کابل شبکه

شناخت انواع کابل شبکه به شما کمک می‌کند که بسته به  ساختار و توپولوژی و معماری سیستم خود بهترین کابل شبکه را انتخاب کنید. انواع کابل شبکه را می‌توان از چند نظر دسته بندی کرد که در اینجا به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

ساخت کابل شبکه

انواع کابل شبکه را از نظر نحوه قرار گیری کابل‌ها هم می‌توان تفکیک کرد. به زبان دیگر انواع کابل شبکه LAN، عبارتند از:

Twisted Pair (کابل زوج به هم تابیده): تشکیل شده از چهار جفت سیم نازک که توسط یک روکش بیرونی در بر گرفته شده‌اند. از جمله رایج‌ترین کابل‌ها برای استفاده در شبکه‌ محلی می‌باشد.

Unshielded Twisted(UTP): کابل زوج به هم تابیده بوده که شیلد و یا پوششی ندارد. معمولا برای شبکه‌هایی که امنیت داده‌ی آن‌ها زیاد نمی‌باشد استفاده می‌شود. ارزان بوده و در Fast Ethernet کاربرد دارد.

کابل کواکسیالCoaxial : تشکیل شده از یک عایق فوم بوده که به صورت متقارن با یک غلاف فلزی بافته شده، احاطه شده است. همچنین در لایه بعدی توسط یک کاور پلاستیکی کاور شده است. به دلیل عایق بودن آن بهترین گزینه برای انتقال داده‌های آنالوگ می‌باشد.

آموزش سوکت زدن

چند جفتی Multi Pair: می‌توان گفت تشکیل شده از چند کابل مجزا و پوشیده شده توسط یک پوشش واحد است. به دلیل افت کم سیگنال و ظرفیت پایین متقابل خازن بهترین گزینه برای استفاده در فواصل طولانی است.

انواع کابل شبکه از نظر اتصال

کابل مستقیم (straight) : اتصال end device مانند کامپیوتر به تجهیزاتی مثل روتر و سوییچ

کابل کراس (cross over): اتصال یک end device به end device دیگر و یا به بیان دیگر اتصال دو دستگاه به یکدیگر.

انواع کابل شبکه از نظر جنس

کابل شبکه مسی

این نوع کابل‌ها انتقال داده را از طریق جریان الکتریکی و نوسان ولتاژ انجام می‌دهند. در فواصل کوتاه استفاده می‌شوند و هرچه میزان مس در آن‌ها بیشتر باشد، توانایی کابل در پهنای باند بیشتر است. کابل کواکسیال از این نوع بوده که در مقاله “ فناوری AHD، کابل کواکسیکال و مزایای آن” مفصل در مورد آن صحبت کرده‌ایم.

کابل شبکه فیبر نوری

از شیشه ساخته شده و سیگنال ها را با پالس ها و امواج نوری منتقل می‌کند. در ارتباطاتی که نیاز به سرعت بسیار بالا می‌باشد از این کابل‌ها استفاده می‌شود.  دارای دو نوع Single Mode (برای فواصل دور) و Multi Mode (درای ظرفیت بالا) می‌باشد.

چگونه کابل شبکه بسازیم

چگونه کابل شبکه بسازیم ؟

شاید برای شما این سوال پیش بیاید که چرا با وجود کابل در بازار باید بدانیم که چگونه کابل شبکه بسازیم ؟ در پاسخ بهتر است بدانید دو دلیل آموزش ساخت کابل شبکه را الزامی کرده است. اول آنکه خرید آن‌ها در برخی موارد مستلزم هزینه بالا می‌باشد. دوم، در برخی موارد کابل مورد نیاز شما با طول و یا مشخصات مد نظرتان ممکن است یافت نشود. دقیقا در چنین شرایطی بهتر است خودتان کابل شبکه را بسازید.

مراحل سوکت زدن

ساخت کابل شبکه که به آن سوکت زدن هم گفته می‌شود دارای مراحل ساده‌ای می‌باشد. مطمئن باشید این مقاله پاسخی کامل برای چگونه کابل شبکه بسازیم ؟ می‌باشد.

موارد مورد نیاز برای سوکت زدن:

  • کابل شبکه Cat 5 یا هر Cat دیگر که مناسب شبکه مورد نظر شما است.
  • کانکتور RJ-45
  • قیچی یا کاتر
  • آچار شبکه
  • تستر کابل
شاید علاقه مند به خواندن مطالب زیر باشید!

خرید دوربین مداربسته ایرانی

  1. تعیین طول مورد نیاز کابل شبکه

طول کابل مورد نیاز خود را مشخص کنید و مقداری بیشتر از طول مورد نظر خود جدا کنید. توجه داشته باشید که طول استاندارد برای طول کابل شبکه حداکثر 100 متر می‌باشد. این طول تضمین کننده کیفیت سیگنال بوده و با استفاده‌ی بیش از آن با تضعیف سیگنال مواجه خواهید شد.

  1. برش محفظه‌ی کابل شبکه

در این مرحله به وسیله قیچی و یا کاتر غلاف یا پوشش کابل را برش دهید. باید مراقب باشید که به سیم‌های درون کابل آسیب نزنید. به طور کلی درون کابل 8 سیم خواهید دید که به صورت جفتی تاب خورده‌اند. بنابر این 4 مجموعه از سیم‌های رنگی تابیده با سیم سفید مشاهده خواهید کرد.

چگونه کابل شبکه بسازیم

  1. مطمئن شوید سیم‌ها سالم‌اند

با مشاهده دقیق سیم‌ها و غلاف آن‌ها از سلامت سیم‌های رنگی و سفید مطمئن شوید. در صورتی که غلاف هر یک از سیم‌ها دچار آسیب شده باشد بهتر است دوباره کابل را برش دهید و آن قسمت بریده شده را استفاده نکنید. کابل مسی آسیب دیده و یا غلاف ناسالم باعث قطعی اتصال و یا اتصال ضعیف می‌شود.

  1. باز کردن سیم‌های کابل شبکه

سیم‌های مذکور را بعد از اطمینان از سلامتشان از هم باز کنید. سپس طبق نحوه‌‎ی اتصال آن‌ها را در دست خود نگه دارید.

  1. مرتب سازی سیم‌ها

بر اساس مشخصات کابل مورد نظر خود سیم‌ها را مرتب کنید. به طور کلی دو استاندارد برای کابل شبکه وجود دارد.

استاندارد 568B که در دو سر کابل استریت straight قرار دارد و برای اتصال دستگاه مختلف مانند هاب و کامپیوتر استفاده می‌شود و باید به طریق زیر اتصال شوند:

  • نارنجی-سفید به نارنجی
  • سبز-سفید به آبی
  • آبی-سفید به سبز
  • قهوه‌ای-سفید به قهوه‌ای

ساخت کابل شبکه

استاندارد 568A  که در یک انتهای کابل کراس می‌باشد و در انتهای دیگر همان 568B می‌باشد. در استاندارد 568A اتصال کابل‌ها به صورت زیر می‌باشد:

  • سبز-سفید به سبز
  • نارنجی-سفید به آبی
  • آبی-سفید به نارنجی
  • قهوه‌ای-سفید به قهوه‌ای
  1. برش سیم‌ها

برای برش سیم‌ها باید توجه کنید که تمامی سیم‌ها به یک اندازه برش داده شوند و دارای فاصله‌ی 12.5mm از پایه ژاکت باشند. به این منظور بهتر است سیم‌ها را بین شست و انگشت اشاره خود قرار داده و به دقت برش دهید. اگر فاصله مذکور کمتر و یا بیشتر باشد کیفیت و اتصال را به خطر می‌اندازد.

  1. سیم را در جک قرار دهید

در این مرحله باید سیم‌ها را گونه‌ای وارد جک کنید که تمامی آن‌ها به صورت دقیق و درست در پین کانکتور وارد شوند. پس از اتصال زمانی که از پایین به جک نگاه می‌کنید سیم نارنجی سفید در سمت چپ قرار دارد. همچنین توجه کنید که تمامی سیم‌ها تا انتها جک رسیده‌اند.

  1. چفت کردن جک

در این مرحله با استفاده از آچار شبکه جک را در کابل فیکس کنید. زمانی که کابل را در این آچار قرار می‌دهید و آن را می‌بندید باید صدای تق بشنوید. در این حالت سیم‌ها را به جک کاملا وصل کرده‌اید.

چگونه کابل شبکه بسازیم

  1. قرار دادن سر دیگر کابل در جک

به این منظور بسته به نوع انتها، سیم‌ها را مرتب کرده و مراحل قبل را انجام دهید.

  1. کابل شبکه را تست کنید

با استفاده از یک تستر کابل مناسب می‌توانید در این مرحله از اتصال کابل خود اطمینان حاصل فرمایید. عدم اتصال مناسب می‌تواند منجر به آسیب‌های فیزیکی به سیستم شود.

 

بهترین کابل‌ شبکه برای دوربین مداربسته

به طور معمول طیف محدودی از کابل های شبکه در کابل کشی دوربین مداربسته استفاده می‌شوند. در محیط‌های که کابل باید مسیر طولانی طی کند از کابل CAT-6UTP و محیط‌های داخلی که مسافت کم‌تر بوده و طول کابل مورد نیاز کم‌تر است از CAT-6SFTP استفاده می‌شود. لازم به ذکر است که امروزه بیشتر از کابل کواکسیکال استفاده می‌شود تا انواع دیگر کابل.

در برخی موارد هنگامی که پهنای باند تصویر دوربین مداربسته زیاد باشد از کابل CAT-7 استفاده می‌شود. ظرفیت سوئیچ ها و هماهنگی آنها با کابل شبکه مورد استفاده در هنگام آماده سازی بستر شبکه نکته بسیار مهمی است که باید از آن‌ مطلع باشید.

این مقاله پاسخ کاملی بود برای آنکه بدانیم چگونه کابل شبکه بسازیم . اما در نصب و راه‌اندازی دوربین مداربسته علاوه بر نوع کابل شبکه، دوربین مداربسته مورد نظر و محیط مورد نظر برای نصب دوربین مداربسته مواردی هستند که باید به آن‌ها توجه کرد. در برخی موارد افراد موفق به نصب سیستم امنیتی خود می‌شوند اما در اغلب موارد بهتر است که از افراد مجرب کمک بگیرید. آریا هوشمند پس از سال‌ها تجربه در فروش و نصب سیستم امنیتی توانسته کارنامه‌ای عالی در زمینه‌ی فروش و خدمات پس از فروش خود به جای بگذارد. از جمله خدمات پس از فروش مذکور می‌توان به نصب و راه‌اندازی دوربین‌های تحت شبکه و آنالوگ اشاره کرد. پیش از آن هم توانسته با ارائه بهترین دوربین‌های مداربسته افراد را در سریع‌رین زمان ممکن به نیازشان برسانند. شما عزیزان جهت استعلام قیمت و یا دریافت راهنمایی برای انتخاب دوربین مداربسته مناسب خود می‌توانید با مشاورین ما در تماس باشید.

تماس با آریا هوشمند

 

5/5 - (1 امتیاز)

خرید دوربین مداربسته ایرانی

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.