کاربرد فناوری ابری در زندگی آینده و هوشمند چیست؟!

کاربرد فناوری ابری ای که در این بخش قصد بررسی آنرا داریم، فقط به کاربرد فناوری ابری برای کاربران محدود نمی شود و اشاره هایی مفید به کاربرد های فناوری ابری برای شرکت های تجاری نیز خواهیم داشت.
همچنین خوب است بدانید که در حال حاضر بزرگ ترین شرکت های تجاری آنلاین دنیا از این فناوری کمک شایانی گرفته و می گیرند و اپلیکیشن های آنلاینی که از آنها استفاده می کنیم، همگی مبتنی بر فناوری ابری فعالیت دارند.

خدمات آنلاین مبتنی بر فناوری ابری

1) مایکروسافت و خدمات آنلاین آن در فضای ابری

با گسترش یافتن فناوری ابری، در آینده تقریبا مرزی بین پردازش های محلی و پردازش های ابری باقی نخواهند ماند چراکه در حال حاضر بخش عمده ای از رایانه های ما بر اساس خدمات ابری کار می کند.
مثلا وقتی از یک نرم افزاری محلی مثل مایکروسافت آفیس ۳۶۵ استفاده می کنید، برای ذخیره سازی داده ها، از پردازش ابری و مشخصا از سرویس وان درایو مایکروسافت کمک می گیرید که این به معنای تاثیر بالای پردازش ابری در فعالیت های رایانه ای شما خواهد بود.
حالا که صحبت به مایکروسافت رسید خوب است بدانید که این شرکت، اپلیکیشن های آنلاینی را تحت وب به شما ارائه می دهد که شامل برخی از نسخه های اکسل، ورد، وان نوت و پاورپوینت می باشد. شما برای دسترسی به این نرم افزارها، فقط به یک مرورگر نیاز دارید و پروسه طولانی نصب آنها را می توانید به راحتی کنار بگذارید. این خدمات بر اساس پردازش ابری (مبتنی بر وب = کلود) است که امکان پذیر شده است.

کاربرد فناوری ابری در گوگل درایو

2) گوگل درایو

شرکت گوگل دارای اپلیکیشن های ابری ایست که به عنوان نمونه می توان به گوگل شیتز ، گوگل داکز و گوگل اسلایدز اشاره کرد.
گوگل درایو از سرویس های پردازش ابری خالص شرکت گوگل است که فضای ذخیره سازی آن تماما آنلاین بوده و اپلیکیشن های ابری، می توانند از آن استفاده کنند.
کارایی گوگل درایو به دسکتاپ ها محدود نمی شود و در دیگر پلتفرم ها مثل گوشی های هوشمند و تبلت ها نیز می توان از آن استفاده کرد.
همچنین شرکت گوگل برای داکز و شیتز نیز اپلیکیشن های مستقلی طراحی کرده است و به طور کلی باید گفت که اغلب خدمات گوگل، مبتنی بر پردازش های ابری صورت می گیرد. سرویس هایی همچون نقشه گوگل یا تقویم گوگل نیز از همین قبیل می باشند.

3) اپل آی‌ کلود

شرکت اپل هم از شرکت هایی است که خدمات ابری زیادی دارد. یکی از آنها، سرویس آی کلود اپل است که در حقیقت فضای ذخیره سازی آنلاینی است که به جهت همگان‌سازی ایمیل‌ها، تقویم و مهم تر از همه پشتیبان گیری از داده ها برای کاربران کارایی دارد. این سرویس، می تواند هر داده ای که در سیستم های مجهز به آی‌اواس، مک اواس یا ویندوز دارید را در دسترستان قرار بدهد.
همچنین از سرویس گفته شده برای ویژگی Find My iPhone هم استفاده شده است که با استفاده از آن می توانید آیفون گمشده خود را ردیابی و پیدا کنید.
توجه داشته باشید که برای استفاده از خدمات اپل آی کلود بر روی ویندوز، به نصب کنترل پنل آی کلود روی سیستم نیاز است.
بعلاوه شرکت اپل برای مشترکین سرویس آی کلود، به طور اختصاصی خدمات دیگری را هم مد نظر قرار داده که عبارت است از : نسخه ابری نرم افزار صفحات گسترده (نامبرز)، پردازش‌گر متن (پیچز) و پرزنتیشن‌ها (کی‌نوت).

کاربرد فناوری ابری در آمازون درایو

4) آمازون کلود درایو

فروشگاه آمازون که بزرگ ترین فروشگاه اینترنتی جهان به حساب می آید، برای ذخیره سازی داده های دیجیتالی شما که از فروشگاه خرید کرده اید، سرویس کلود درایو را طراحی کرده است که یک فضای ذخیره سازی بسیار عظیمی است. شما با عضویت در آمازون پرایم، می توانید از فضای ذخیره سازی نامحدود این سایت استفاده کنید.
همچنین سرویس های هیبریدی معتبری مثل باکس، شوگر‌ سینک و دراپ‌باکس نیز در این کلود فعال هستند. با کمک این سرویس می توانید نسخه ای همگام سازی شده از فایل های خودتان را به شکل آنلاین ذخیره و مدیریت کنید. این همگام سازی همچنین باعث تسهیل کارهای گروهی هم می شود و میتوان اطلاعات را بخوبی اشتراک گذاری کرد.

سخت‌افزار های فناوری ابری چگونه است؟

کروم بوک ها یکی از نمونه های بارزی هستند که مبتنی بر پردازش ابری کار می کنند. با توجه به سیستم عامل استفاده شده در کروم بوک ها، مرورگر گوگل کروم، حکم سیستم عامل را در آنها دارد. در این نوع محصولات هوشمند، فضای ذخیره سازی محلی کمی وجود دارد و از این فضا صرفا برای اجرای سیستم کروم اواس استفاده می شود.

با کروم بوک می توانید از اپلیکیشن های آنلاین استفاده کنید و به تماشای فیلم یا گوش دادن به موسیقی مشغول شوید و به طور کلی همه خدماتی که کروم بوک ها ارائه می کنند بر پایه خدمات ابری صورت می پذیرد.

کروم بیت در حقیقت، درایوی کوچک است که می توان با متصل کردن کابل HDMI به آن، دستگاه مورد نظر را به یک رایانه ی تجهیز شده به سیستم عامل کروم تبدیل نمود.

🛑 بزرگ ترین انتقاد به کروم بوک ها یا در حقیقت فناوری ابری چیست؟

شما برای دسترسی به داده هایتان مجبورید به اینترنت متصل باشید و این به معنای آن است که در صورت عدم دسترسی به اینترنت، نمی توانید داده های خود را داشته باشید. اما رفته رفته این سیستم عامل به افزایش قابلیت های آفلاین خود مشغول شده تا بخشی از این مشکلات را چاره اندیشی کند.

توجه داشته باشید که کروم بوک ها ، اولین محصولاتی نیستند که از خدمات ابری برای فعالیت خود استفاده می کنند. از دهه ها قبل، dumb terminals وجود داشته اند که بدون فضای ذخیره سازی محلی کار میکردند و از دیگر محصولات هوشمندی که تماما بر اساس اینترنت هستند می توان از نسل قدیم ، nic موسوم به Netpliance iOpener و 3Com Audrey یاد کرد.

بسیاری از کارشناسان معتقدند پردازش ابری از جهت دسترسی، محدودیت خاصی ندارد زیرا سرعت اتصال به اینترنت و پردازش در آن، اگر از هارد درایو های محلی بیشتر نباشد ، اقلا یکسان هستند.

از آنجایی که ارسال داده در اینترنت در مقایسه با ارسال فیزیکی اطلاعات با هارددیسک ها و … ارزان تر و راحت تر است، تفاوتی ندارد که کیفیت اتصال پهنای باند شما چقدر باشد.
همانطور که در مقاله آشنایی با پردازش ابری گفته شد، نحوه کارکرد پردازش ابری شباهت ماهوی بسیاری به اینترنت دارد. فرقی که این دو فناوری با هم دارند آن است که فناوری ابری همچون غرب وحشی در هر لحظه به وضع قانون می پردازد و در نتیجه فقط می توانید امیدوار باشید آن قانون با شرایط شما همخوانی داشته باشد.

شاید علاقه مند به خواندن مطالب زیر باشید!

خرید دوربین مداربسته ایرانی

کاربرد فناوری ابری منحصر به فرد است

کاربرد های فناوری ابری در تکنولوژی

🌟 داده ها در کلود مدیریت می شوند و امنیت آنها تامین است
داده ها در فناوری ابری بدون مدیریت رها نمی شوند. مدیریت داده ها از مهم ترین کاربرد های فناوری ابری به حساب می آیند. مثلا در صورتی که سرویس اسناد گوگل را استفاده کنید، دیگر نیازی به خرید امتیاز استفاده از نرم‌افزار پردازشگر کلمه ندارید و نرم افزار ها همیشه بروزرسانی میشوند. به علت مدیریت دائمی ای که روی داده ها صورت می پذیرد، هیچ جای نگرانی ای در مورد امنیت داده ها وجود نخواهد داشت و خیالتان از بابت خطرات ویروس ها و بدافزارها به کلی راحت باشد.
بنابراین شما به عنوان یک کاربر می توانید هر نوع اطلاعاتی را در فضای ابری داشته باشید و ذخیره سازی کنید و باقی کارهای امنیتی و مدیریتی آنرا، به سیستم هوشمند این فناوری بسپرید.

🌟 کلود ، فضایی عمومی و خصوصی!!

با پیشرفت تکنولوژی دیگر کمتر خانه ای را می توان بدون رایانه پیدا کرد. مسئولیت استفاده از کامپیوترها بر عهده خود اشخاص است، لذا خود افراد باید مدیریت داده ها، ذخیره سازی آنها، نصب و حذف نرم افزارهای مختلف و … را بر عهده داشته باشند. با ظهور فناوری ابری، این تناسبات را تغییر داده است. به طور کلی خدمات کلوب بر 2 قسم است: عمومی و خصوصی. شبیه به اینترنت و اینترانت.
برخی از سرویس ها در فناوری ابری وجود دارند که برای همگان در دسترس بوده و قابل استفاده هستند مثل سرویس‌ ایمیل مبتنی بر وب. جالب است بدانید که فروشگاه آمازون در سال 2006 توانست عنوان بزرگ‌ترین ارائه‌دهنده‌ی خدمات ابری عمومی در جهان را بخودش اختصاص دهد. امروزه فضای ابری آمازون که یک پردازش ابری عمومی محسوب می شود را به اختصار تحت عنوان AWS می شناسند.
اما نحوه کارکرد پردازش ابری خصوصی هم شباهت بسیاری به پردازش ابری عمومی دارد. شرکت آمازون توانسته است فضای ابری خصوصی ای را برای مشتریان خود به طور کاملا امن و بدون هرگونه خطایی ایجاد کند تا کاربران بتوانند به بهترین شکل داده های خود را کنترل کنند. به این سرویس ابری خصوصی و مجازی ، VPC گفته می شود.

🌟 کلود بر اساس تقاضا است

سرویس های ابری طبق تقاضای مشتریان ارائه شده و با خرید اشتراک آنها می توانید از آنها استفاده کنید. کاربرد فناوری ابری در حقیقت به خدماتی مثل برق، تلفن و اینترنت شباهت دارد که برای برخورداری از آن باید اشتراک ماهیانه و یا سالانه خریداری کنید. البته برخی از خدمات ابری به طور رایگان نیز ارائه می شود. مثلا سرویس ایمیل هات میل از سرویس های رایگان این فناوری است.

کلود و راحتی دوچندان کاربران آن:
شما هنگامی که از فناوری ابری استفاده می کنید در حقیقت، یک آپشن جدید را به سبک زندگی خودتان وارد کرده اید که باعث سرعت بخشیدن و آسان تر شدن کارها می شود. مثلا با کمک این تکنولوژی، دیگر نیازی به خرید کامپیوترهایی با سیستم های قدرتمند فنی ندارید و همه چیز در کلود برای شما جمع آوری و آماده است، کافی است مقداری هزینه کنید تا آنرا بدست آورید.

آینده‌ی فناوری ابری در بازار تکنولوژی

با فهمیدن کاربرد فناوری ابری ، قطعا متوجه آن می شویم که سطح تاثیرگذاری این تکنولوژی بر روی زندگی ما انسانها بالا خواهد بود.
اغلب داده های اپلیکیشن ها موبایل در حال حاضر از فضای ابری تامین می شوند. از دراپ باکس و گوگل درایو گرفته تا برنامه هایی که به ذخیره سازی بی ارتباط هستند.
علت اصلی سرعت و دقت فوق العاده بالا در تکنولوژی ابری، زیرساخت های آن است. سرویس های هوشمند و سریعی مثل یوتیوپ و آمازون با کمک این فناوری به این موفقیت رسیده اند. ما بدون فناوری ابری حتی نیمی از این اپلیکیشن های پراستفاده را هم نخواهیم داشت.

اما حالا می خواهیم به یکی از مهم ترین مسائل روز دنیا بپردازیم. اینکه در آینده قرار است این فناوری چه تغییراتی در زندگی ما رقم بزند و در کنار منافع فناوری ابری، خطرات و تهدید های این تکنولوژی چه خواهد بود؟

خطر دزدیده شدن داده ها در فناوری ابری

🛑 فناوری ابری و خطر دزدیده شدن انبوهی از اطلاعات 

اینکه تمامی داده های خود را برای حفظ و نگهداری به سرویس های ابری می سپارید قطعا به شما کمک می کند و کارهایتان با آسانی بیشتری پیش می رود. اما آن روی سکه آن است که شما تمامی داده های خود را اعم از خانوادگی، علمی و سیاسی و … در اختیار این سیستم ها قرار می دهید و سوال اینجاست که آیا می توان به این سرویس ها اعتماد کامل داشت؟ آیا آنها امانت دار های خوبی هستند و به حریم خصوصی ما دخل و تصرف و سوء استفاده نمی کنند؟ هرچه قدر فرآیند مدرن سازی و هوشمند شدن جهان به پیش می رود، اینگونه مسائل هم ایجاد نگرانی بیشتری می کنند. لذا باید سازمان های مرتبط پاسخگوی اینگونه مسائل باشند.

🛑 گسترش اپلیکیشن ها به جای نرم افزار های قابل اجرا در سیستم عامل

ساخت و توسعه ی اپلیکیشن های موبایل که فقط تحت وب قابل اجرا هستند، روز به روز در حال گسترش است و در مقابل تولید اپلیکیشن های بومی که در سیستم عامل ها مورد استفاده قرار می گیرند کم رنگ و کم رنگ تر می شود.
بنابراین هر روز شاهد گسترش SaaS ها (نرم افزار به عنوان سرویس آنلاین) خواهیم بود.

🛑 اینترنت اشیاء و فناوری ابری

آینده زندگی هوشمند به اینترنت اشیاء ختم خواهد شد و این به معنای آنلاین شدن زندگی به طور همه جانبه خواهد بود. تصور کنید هر چیزی که در اطراف خود می بینید هوشمند باشد و به شبکه ای داخلی یا خارجی اتصال یافته باشد. به کمک فناوری اینترنت اشیاء دیگر نیازی نیست هر بار که از داده ها استفاده می کنید، آنها را از ابر، بازخوانی یا ارسال نمایید. با این فناوری همه چیز در ابر آماده است و منتظر فرمان شما خواهد بود. خطر این تکنولوژی ، حملات سایبری و هک شدن تمام ابزار و داده های شما خواهد بود. این خطر برای سازمان ها و شرکت های بزرگ تکنولوژی، نگرانی جدی ای را بوجود آورده است.

✔ جمع بندی
فناوری ابری مثل بقیه تکنولوژی ها، از مزایا و معایبی برخوردار است که آنها را در این مقاله بررسی کردیم.
کاربرد فناوری ابری :
سهولت ارتباطات و دسترسی به داده ها و مدیریت آنها بدون نیاز به تامین سیستم های ذخیره سازی محلی و تامین امنیت آنهاست.
خطر اصلی فناوری ابری:
امنیت اطلاعات علمی و خانوادگی افراد و بسیاری از داده های مهم شرکت های بزرگ که می تواند از طریق سرویس های ارائه دهنده فناوری ابری مورد سرقت قرار بگیرد.
سنگینی کفه ترازو با مزایای فناوری ابری است:
در حال حاضر روندی که در حال سپری شدن است نشان دهنده برتری مزایای فناوری ابری نسبت به معایب آن شده است و روز به روز این فناوری در حال گسترش است.

این مقاله را با جمله زیر به پایان می رسانم:
در چه دنیای متحیر کننده و عجیبی زندگی می کنیم که هر روز نسبت به دیروز تغییرات بنیادین می کند و امیدوارم هر چه که می شود، باعث خوشی و آسایش واقعی انسانها باشد.


سوالات و نظرات خود را با ما در آریا هوشمند در میان بگذارید … .


 

Rate this post

خرید دوربین مداربسته ایرانی

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.