اینترنت اشیا چیست؟ مفاهیم و کاربرد های IOT

بگذارید خیالتان را راحت کنم؛ در اینجا هر چیزی که باید درباره اینترنت اشیا بدانید وجود دارد. Internet of Things یا “IoT” به طور خلاصه در مورد گسترش قدرت اینترنت از طریق رایانه ها و تلفن های هوشمند به طیف وسیعی از اشیاء ، وسایل ، فرآیندها و محیطهای دیگر میباشد.

من برای یک شرکت فعال در حوزه (Internet of Things (IoT کار می کنم ، و جمله” IoT چیست؟”سؤالی است که همیشه به طور کلی ، پاسخ های بیش از حد فنی به آن ، فقط باعث سردرگمی می شود . بیشتر مردم نه می خواهند و نه نیاز دارند به اینکه معنای IOT را به عمیق ترین شکل بدانند. بنابراین در این پست ، توضیح ساده ای درباره اینترنت اشیا و نحوه تأثیر آن را برای شما ارائه خواهیم داد.

در اینجا هر چیزی که شما باید درباره اینترنت اشیاء بدانید وجود دارد. این مقاله همچنین می تواند به عنوان منبعی برای به اشتراک گذاری با دیگران که به معرفی IoT نیاز دارند (مانند دوستان ، اعضای خانواده یا مشتریان) کمک کند.

  • قبل از شروع کار ، توجه داشته باشید که “اینترنت اشیا” و “IoT” به صورت متناوب مورد استفاده قرار گیرند.

توضیح معنای اینترنت اشیاء

ساده و غیر فنی

در حال حاضر شما چطور این مقاله را می‌خوانید؟ ممکن است از طریق کامپیوتر یا روی موبایل، یا شاید هم یک تبلت باشد، هر دستگاهی که استفاده می‌کنید، قطعا به اینترنت متصل است.
یک ارتباط اینترنتی چیز فوق‌العاده‌ای است، همه نوع مزایایی که قبلا وجود نداشت را به ما می‌دهد. اگر به اندازه کافی قدیمی هستید و دور از تکنولوژی ، به گوشی موبایل خود فکر کنید. شما می‌توانید تماس بگیرید و پیام بفرستید ، و اما حالا با گوشی های هوشمند می‌توانید هر کتابی را بخوانید، هر فیلمی را  تماشا کنید، یا هر گونه آهنگی را در کف دستتان گوش کنید!! و این فقط تعدادی از کوچکترین کارهای قابل انجام گوشی هوشمند شما است .

 

دستگاه های هوشمند

نکته این است که اتصال اشیا و وسایل به اینترنت، مزایای شگفت انگیز بسیاری به همراه دارد. همه ما این مزایا را با تلفن های هوشمند ، لپ تاپ و تبلت های خود مشاهده کرده ایم، اما اینترنت اشیا در مورد سایر وسایل و دستگاه ها نیز صادق است. و منظور من از سایر وسایل، همه چیز است.

اینترنت اشیاء در واقع یک مفهوم بسیار ساده است؛ به معنای گرفتن همه چیز در جهان و اتصال آنها به اینترنت!

برای کمک به روشن شدن قضیه ، فکر می کنم درک مزایای اتصال اشیا به اینترنت مهم است. اصلا چرا ما می خواهیم همه چیز را به اینترنت متصل کنیم؟


 چرا اینترنت اشیا مهم است؟

هنگامی که چیزی به اینترنت متصل است، به این معنی است که می تواند اطلاعات را یا ارسال کند یا دریافت و یا هر دو مورد. این توانایی ارسال و دریافت اطلاعات باعث می شود همه چیز هوشمندانه باشد و چه کسی میتواند ادعا کند هوشمندسازی مفید نیست؟!

بگذارید دوباره به عنوان نمونه از تلفن های هوشمند استفاده کنیم. در حال حاضر شما می توانید به هر آهنگ در جهان دسترسی پیدا کرده و آنرا گوش دهید، اما به این دلیل نیست که تلفن شما آهنگ را در خودش ذخیره کرده است، بلکه به این دلیل است که هر آهنگ در جهان در جای دیگری ذخیره می شود ، اما تلفن شما می تواند اطلاعاتی ارسال کند (با درخواست آن آهنگ) و سپس اطلاعات دریافت کند (پخش آن آهنگ از طریق تلفن شما).

برای هوشمند بودن، نیازی به فضای ذخیره زیاد یا یک کامپیوتر با حافظه عجیب در داخل آن نیست. تمام کارهایی که باید انجام شود اتصال به سوپر حافظه یا یک دستگاه فوق العاده است. در راستای حرفه ای بودن هوشمندسازی باید گفت که وصل بودن دستگاه ها به یکدیگر نیز بسیار جذاب است 🙂

در اینترنت اشیاء ، همه اشیائی که به اینترنت وصل می شوند را می توان در سه دسته قرار داد:

  1. اشیایی که اطلاعات را جمع می کنند و سپس آن را ارسال می کنند.
  2. اشیایی که اطلاعات را دریافت می کنند و سپس بر روی آن عمل می کنند.
  3. اشیایی که کار هر دو را انجام می دهند.

و هر سه اینها فواید عظیمی دارند که از یکدیگر تغذیه می کنند.


1.جمع آوری و ارسال اطلاعات

خرید دوربین مداربسته ایرانی

این کار با کمک حسگرها انجام میشود که این حسگرها می توانند سنسورهای دما ، سنسورهای حرکتی ، سنسورهای رطوبت ، حسگرهای کیفیت هوا ، حسگرهای نوری و … باشند. این سنسورها به همراه یک ارتباط به ما این امکان را می دهند تا به صورت خودکار اطلاعاتی را از محیط جمع آوری کنیم که به نوبه خود تصمیمات هوشمندانه تری بگیریم.

در مزرعه، دریافت خودکار اطلاعات در مورد رطوبت خاک می تواند دقیقاً به کشاورزان بگوید چه موقع نیاز به آبیاری محصولات زراعی دارند. کشاورز به جای آب دادن بیش از حد (که می تواند یک استفاده بیش از حد از سیستم های آبیاری و هدر رفت محیط زیست باشد) یا کمبود آب  (که می تواند یک ضرر گران قیمت محصولات زراعی باشد) ، اطمینان حاصل می کند که محصولات دقیقاً مقدار مناسب آب را دریافت می کنند.

✔ در نتیجه: یکی از کاربرد های اینترنت اشیاء، خلق پول بیشتر برای کشاورزان و غذای بیشتر برای جهان خواهد بود!

درست همانطور که بینایی ، شنوایی ، بویایی ، حس لامسه و سلیقۀ ما انسانها را قادر می سازد تا جهان را حس کنیم ، سنسورها نیز به ماشین ها این اجازه را می دهند تا دنیا را حس کنند و دستورات و آنالیز صحیحی را به ما ارائه دهند.


2.دریافت و عمل به اطلاعات

همه ما با دستگاه هایی که با گرفتن اطلاعات و سپس انجام دستورات، کار خود را انجام می دهند، بسیار آشنا هستیم. مثلا چاپگر شما، سندی را دریافت می کند و آن را چاپ می کند. ماشین شما از ریموت کنترل سیگنالی دریافت می کند و درها را باز می کند. همانطور که میبینید نمونه ها بی پایان هستند.

این که آیا دستور ساده است یا به پیچیدگی ارسال یک مدل 3D به یک چاپگر سه بعدی، فرقی نمی کند. مهم این است که ما می توانیم به ماشین آلات دستوراتی را اعمال کنیم .

قدرت واقعی اینترنت اشیا هنگامی بوجود می آید که اشیا بتوانند هر دو مورد فوق را انجام دهند. مواردی که اطلاعات را جمع آوری کرده و آن را ارسال می کنند، و همچنین اطلاعات را دریافت می کنند و بر اساس آن عمل می کنند.


3. جمع آوری اطلاعات + عمل به اطلاعات

بیایید به سرعت به مثال کشاورزی برگردیم. سنسورها می توانند اطلاعاتی در مورد رطوبت خاک جمع کنند تا به کشاورز بگویند چه مقدار اب برای برداشت از محصولات زراعی لازم است تا او مشغول به کار شود. اما شما با تکنولوژی اینترنت اشیاء، حتی به کشاورز هم احتیاجی ندارید چراکه درعوض آن ، میتوان از یک سیستم آبیاری هوشمند استفاده کرد تا با توجه به میزان رطوبت موجود در خاک ،بطور خودکار در صورت نیاز روشن شود و آبیاری خودکار را انجام دهد.

شما می توانید حتی یک قدم فراتر نیز بردارید. اگر سیستم آبیاری از اتصال به اینترنت اطلاعاتی در مورد وضعیت آب و هوا دریافت کند ، می تواند بداند چه موقع باران می بارد و تصمیم می گیرد که امروز محصول را آبیاری نکند زیرا به هر حال آنها توسط باران سیراب می شوند.

و این امکانت اینترنت اشیاء به اینجا محدود نمی شود! تمام این اطلاعات در مورد رطوبت خاک ، میزان آبیاری سیستم محصولات زراعی و چگونگی رشد محصول، می تواند برای ابررایانه هایی اجرا شود که الگوریتم های شگفت انگیزی را اجرا می کنند و می تواند همه این اطلاعات را بدست آورد.

و این فقط یک نوع حسگر است. سنسورهای دیگری مانند نور ، کیفیت هوا و دما را اضافه کنید ، این الگوریتم ها می توانند چیزهای بیشتری کسب کنند. و با ده ها ، صدها ، هزاران مزرعه که همه این اطلاعات را جمع آوری می کنند ، می توانند بینش باورنکردنی ای در مورد بهترین رشد محصولات زراعی ایجاد کنند و به تغذیه روزافزون جمعیت در جهان کمک می کنند.


چرا اینترنت اشیا اهمیت دارد؟

اینترنت اشیا به افراد و کسب و کارها  این امکان را می دهد تا با دنیای پیرامون خود ارتباط بیشتری برقرار کرده و همه چیز را زیر سلطه خود نگهدارند تا کارهای معنادارتر و باارزش تری را در زمان کمتری  انجام دهند.

اینترنت اشیاء یا IoT به طور خلاصه ، در مورد گسترش قدرت اینترنت از طریق رایانه ها و تلفن های هوشمند به طیف وسیعی از اشیا ، فرآیندها و محیطهای دیگر است. از اتصال اشیا به یکدیگر ، برای جمع آوری اطلاعات ، ارسال اطلاعات یا هر دو استفاده می شود.

 

آیا می خواهید درباره IoT اطلاعات بیشتری کسب کنید؟

قول داده بودم این سادگی سخن و غیر تکنیکی بودن را حفظ کنم ، بنابراین من در اینجا متوقف خواهم شد. اگر علاقه مند به یک بررسی عمیق تر هستید ، من شما را تشویق می کنم تا مقدمه ای از این دنیای بزرگ را در این قسمت مطالعه کنید !

More about IOT

اگر سوالی در رابطه با این مقاله دارید می توانید از تیم آریاهوشمند بپرسید !

4.9/5 - (32 امتیاز)

خرید دوربین مداربسته ایرانی

منبع iot for all
ممکن است شما دوست داشته باشید
10 نظرات
  1. Alireza j می گوید

    از فناوری های هوشمندسازی دستگاه ها تو iot هم مقاله اینجوری بذارید👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

    1. زینب معیری می گوید

      ممنونم از توجهتون ! حتما

  2. Hadi Zargar می گوید

    سرکار خانم معیری
    تشکر میکنم از مقاله صریح و مفیدی که نوشتین
    سوالی که برای من پیش اومده اینه که جایگاه Cloud در IOT کجاست؟
    اصلا IOT بدون Cloud معنا داره یا خیر؟
    واژه IOT با Cloud IOT فرقی داره به نظرتون؟

    1. زینب معیری می گوید

      سلام ممنونم از توجهتون
      cloud فضای دخیره سازی داده هاست و در اینترنت اشیا هم جایگاه فوق العاده بالایی داره و قطعا بدون این فضای ذخیره سازی ، سیستم IOT قابل پیاده سازی نیست(چون حافظه ای نیست که کد ها وچیزهای دیگه گذاشته بشه و توسط دستگاه ها و نرم افزارها استفاده بشه)
      اما اینترنت اشیا شامل ارتباط چندین دستگاه کوچیک هم میشه (مثل دو تا Deviceخانگی از طریق بلوتوث یا وای فای) که نیازی به حافظه ندارند فقط یک بستر ارتباطی می خوان که یک سری داده به هم منتقل کنند و اونو از طریق بلوتوث یا وای فای رفع نیاز می کنند .
      IOT با IOT cloud هم قطعا تفاوت دارند چون لفط اینترنت اشیا همون iot هست و چسباندن کلمه CLOUD به اینترنت اشیا به فضای دخیره سازی در اینترنت اشیا گفته میشه.
      اگر باز هم سوالی دارید ، خوشحال میشم کمکتون کنم:)

      1. Hadi Zargar می گوید

        ممنون از پاسخ سریعتون
        صحبت های شما رو قبول دارم و می پذیرم، فقط در مورد دوتا دستگاه کوچک خانگی که با وای فای به هم وصل میشوند چرا باید از واژه اینترنت اشیا استفاده کرد؟
        اون ها که به اینترنت وصل نیستن پس اینترنت کجای داستان اونهاست؟
        شاید اینترنت فقط یه کلمه هست و به معنای این اینترنتی که من فکر میکنم نیست 🙂
        با این حال بهتر نیست فقط بهشون بگیم Deviceهای هوشمند؟
        و سوال بعدی این که تفاوت IOT با WOT چیه؟

        1. زینب معیری می گوید

          خب اگر براتون مثال بزنم قابلیت درکش بیشتره
          مثلا شما از بلندگوی های وایرلسی استفاده کردید حتما. این بلندگو ها بعضی هاش با بلوتوثه و بعضی هاش با اتصال به وای فای ، اونایی ک با بلوتوثه مشخصه که از اینترنت استفاده نمیکنه، اما اونایی هم که از طریق ارتباط با مودم شما به هم متصل هستن هم از نت شما استفاده ای نمی کنند فقط از بستری که مودم ایجاد کرده برای تبادل موزیک استفاده می کنند .
          حالا اگر شما به ارتباط بین مبایل یا کامپیوترتون به این بلندگو ها لفظ اینترنت اشیا را بکار نبرید مسئله ای نیست اما بعضی از شرکت ها دقیقا از همین بستر وایرلسی بدون استفاده از اینترنت یک خونه رو هوشمند می کنند. و اینجاست که انجام دستورات یک شخص که توسط وسایل یک خانه انجام می شود تو حوزه ی اینترنت اشیا جا می گیره.
          (اگر از پک دستگاه های هوشمند D-link یا پاناسونیک یا آمازون (و خیلی شرکت های دیگه) که برای هوشمندسازی خونه است استفاده کرده باشید یا حتی دیده باشید منظور منو کامل متوجه میشید)
          تفاوت IOT و WOT هم کمی طولانیه من به محض اینکه مقاله ای رو بنویسم که تفاوت این دو درش باشه خدمتون اعلام میکنم!چون در طی زمان اصطلاحات در حوزه ی بزرگ اینترنت اشیا زیاد میشه باید تفاوت هریک هم بطور دقیق مشخص بشه
          و الان با چندجمله تفاوت این دو رو نمیشه بیان کرد!

          1. Hadi Zargar می گوید

            بسیار ممنونم

          2. زینب معیری می گوید

            خواهش میکنم 🙂

        2. زینب معیری می گوید

          https://ariahoshmand.com/mag/what-is-wot/
          می تونید جواب سوالتونو در رابطه با تفاوت اینترنت اشیا(IOT) با وب اشیا(WOT) رو تو این قسمت سایت مشاهده کنید!

  3. amirmahdi می گوید

    iot.blogfa.com

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.