آموزش نصب دوربین مداربسته با جدید ترین تکنیک های سال 2023

آموزش نصب دوربین مداربسته را یک بار برای همیشه به طور جامع و کامل بگذرانید و حتی اطلاعاتی تخصصی در این زمینه به دست آورید … .

امروزه نصب دوربین مداربسته به عنوان یکی از ضروریات مهم برای تامین امنیت خانه ها شناخته میشود. باید دانست که شما صرفا با به کارگیری دوربین مداربسته ، خیالتان از وضعیت ایمنی خانه خود راحت نمی‌شود، و آن چیزی که به اندازه خود دوربین‌ها مهم است، روش نصب و کارگذاری آنهاست که باید با مهندسی دقیقی صورت بگیرد. شما با استفاده از این سیستم، هر لحظه که بخواهید می توانید به طور آنلاین از شرایط ایمنی خانه خود با خبر شوید و تفاوتی ندارد که دوربین مداربسته ارزان خریداری کرده باشید و یا آن دوربین داخل یا خارج از خانه نصب شده باشد، شما حتی در مسافرت هم می توانید شرایط ایمنی خانه خود را بخوبی چک کنید.
ما را تا انتهاء دنبال کنید، این بار قرار است یک بار برای همیشه آموزش نصب دوربین مداربسته را فرا بگیرید تا در آینده هیچ ابهامی درباره روش انجام این کار نداشته باشید … .

نصب دوربین مداربسته را خودمان انجام دهیم یا متخصصان⁉

بستگی به خودتان دارد. اگر در زمینه کار های فنی استعداد و اطلاعات کافی دارید، با خواندن این مقاله می توانید نصب مناسبی داشته باشید. اما طبعا هر کاری را اگر متخصص آن حرفه انجام دهد، کیفیت بالاتری خواهد داشت که این بدان معناست که با سپردن نصب دوربین مداربسته به متخصصان این حوزه، با کمی هزینه، می توانید فرآیند نصب را به بهترین شکل به پایان برسانید. آموزش نصب دوربین مداربسته به طور کامل را در ادامه مطالب، برای شما آماده کرده ایم، ما را تا انتهاء دنبال کنید … .

تست سلامت تجهیزات قبل از نصب دوربین مداربسته:
پیش از نصب دوربین، از سالم بودن تمام تجهیزات خود اطمینان حاصل کنید:

🌟 مهم ترین چیزی که برای موفقیت در نصب دوربین مداربسته نیاز دارید:
تهیه لیستی از  اهداف و طراحی نقشه نصب دوربین هاست:
پس از آنکه تمام نیازها و اهداف خود را در لیست وارد کردید، باید آنها را اولویت بندی کنید تا بر اساس اولویت از پیش تعیین شده، به طراحی مسیر نصب دوربین و سیم کشی ها بپردازید.
توجه: توصیه های متخصصین در تنظیم اولویت بندی های شما میتواند تاثیر بسیاری داشته باشد.

4 نکته کلیدی برای نصب دوربین مداربسته

موارد متعددی هستند که برای نصب دوربین ها باید مورد دقت و بررسی قرار دهید که به آنها اشاره می کنیم:

انواع دوربین های مداربسته

1) نوع دوربین های مداربسته، برند آنها و تعداد آنها:

تعیین نوع دوربین های امنیتی شما باید بر اساس هدف شما تعیین شود. مثلا ممکن است برای شما تصویربرداری در شب، از روز مهم تر باشد، که در این مورد بهتر است از دوربین مداربسته دید در شب استفاده کنید.
یا مثلا دوربین مداربسته بولت را باید در فضا های باز و بیرونی استفاده کنید و دوربین دام هم غالبا برای اماکن سرپوشیده کارایی دارد و … .
دوربین مداربسته پاناسونیک و دوربین مداربسته ایرانی پارس بین، 2 برند فعال و بسیار قدرتمند در این حوزه هستند که سالهاست مشغول فعالیت هستند و می توانید آنها را در گزینه های اولیه خود برای خرید دوربین مداربسته قرار دهید.

لازم به ذکر است که آریا هوشمند با در نظر گرفتن نیاز شما پکیج‌ دوربین مداربسته در تنوع در تعداد و نوع را تهیه کرده است. به این طریق شما تنها با خرید پکیج دوربین مداربسته می‌توانید یک سیستم امنیتی کامل با کیفیت بالا و قیمت مناسب داشته باشید.

خرید پکیج دوربین مداربسته

بیشتر بدانید 👈👈 تفاوت دوربین مداربسته دام (Dome) و بولت (Bullet)

2) تعیین مکان های نصب دوربین:

اینکه دوربین های امنیتی خود را در چه اماکنی قرار دهید، بسیار حائز اهمیت است، لذا برای انتخاب آنها، حتما از متخصصان این زمینه کمک بگیرید.

مکان های نصب دوربین مداربسته معمولا به شرح زیر است:
1️⃣ درب ورودی، پشتی و اضطراری خانه.
2️⃣ پنجره های مشرف به خیابان (خصوصا در طبقه اول).
3️⃣ موتورخانه، انباری و اتاق تاسیسات و برق.
4️⃣ حیاط، بالکن و پشت بام خانه.
5️⃣ راه پله ها و راهروها.
6️⃣ فضای داخلی مجموعه:

  • در خانه: شامل آشپزخانه و اتاق پذیرایی میشود.
  • در هتل ها: شامل لابی، پارکینگ و اتاق حراست شده.
  • در دفاتر اداری: شامل اتاق های انتظار , لابی , اتاق کارکنان.
  • در محیط های صنعتی: انبارها، سالن های تولید و اتاق کار های کوچک تر.

توجه داشته باشید که نصب دوربین مداربسته در تک تک این نقاط میتواند هزینه بالایی را برایتان به بار آورد، بنابراین با یک مهندسی اصولی محیط، شاید بتوانید برخی از محیط ها را با هم ادغام کرده و یا حتی بر اساس اولویت بندی، برخی از محیط ها را بدون دوربین بگذارید. همه این کار ها باهمکاری یک متخصص، شدنی خواهد بود، لذا حتما با متخصصین این حوزه مشورت نمایید تا در هزینه ها هم صرفه جویی کرده باشید.

3) نوع کابل ها و تجهیزات جانبی دوربین

کابل های مورد استفاده در دوربین های آنالوگ کوکسیال نام دارد و کابل های دوربین تحت شبکه هم از کابل های شبکه استفاده میکنند که غالبا مدل CAT6 وCAT5 می باشد.

آریا هوشمند به دلیل کیفیت بالای کابل CAT6  در  پکیج دوربین مداربسته تحت شبکه استفاده کرده است.

4) تعیین مسیر های استاندارد برای کابل کشی

برای تعیین مسیر کابل ها، هیچ محدودیتی ندارید و از بابت تغییر در ظاهر خانه به هنگام نصب دوربین مداربسته هم نباید هیچگونه نگرانی ای داشته باشید، زیرا در فرآیند نصب این دوربین ها از داکت، سینی کابل و … استفاده میشود و سیم ها را از طریق سقف های کاذب، کناف، دوپوش یا زیر زمین عبور میدهند که بدین شکل خوشبختانه هیچگونه تغییری در ظاهر خانه رخ نمی دهد.

🔴 آموزش نصب دوربین مداربسته به طور ترتیبی و خلاصه:

✔ کسب اطلاعات اولیه (بررسی محیط، مدل و تعداد دوربین های مورد نیاز و …)
✔ تعیین نوع دوربین مورد نیاز (بی سیم/ سیمی/ مادون قرمز و برند آنها و …)
✔ تعیین مکان مرکز کنترل داده ها (مبتنی بر شرایط امنیتی و شرایط سیم کشی)
✔ مشخص نمودن مکان تغذیه دوربین (تغذیه مرکزی یا مجزا تفاوتی ندارد)
✔ طراحی نقشه نصب دوربین ها (مکان های ضروری و مورد نیاز برای نصب دوربین)
✔ انجام کابل کشی و سیم کشی ها
✔ نصب دوربین و اتصال آن به کابل ها
✔ اتصال کابل و سیم ها به سیستم ضبط و نمایش
✔ تصویربرداری امتحانی و چک کردن سیستم

🌟 آموزش نصب دوربین مداربسته در 6 مرحله 🌟

آموزش نصب دوربین مداربسته در خانه

1) جایگذاری دوربین‌ های مداربسته

اساسا جایگذاری اصلی دوربین، مربوط میشود به شیوه پیچ کردن پایه دوربین به دیوار یا سقف. بنابراین هنگامی که سوراخ کاری انجام می گیرد، باید به زاویه دوربین بیشترین توجه شود. پس از نصب پایه، دوربین به دیوار یا سقف رولپلاک میشود. در صورتی که احساس کردید، رولپلاک ها و یا پیچ ها، استحکام قوی ای ندارند، حتما از نوع بزرگ تر و قوی تر آنها استفاده کنید و این مورد را ساده نپندارید.
اگر دوربین های شما تغذیه DC دارند، توصیه میشود به پلاریته ورودی دوربین، التفات ویژه ای داشته باشید.

2) تهیه دستگاه DVR، به منظور ضبط تصاویر، ضروری است

برای راه اندازی سیستم دوربین مداربسته به یک دستگاه DVR مناسب هم نیاز است تا به وسیله آن، همه تصاویر ضبط شده را دریافت کرده و به مانیتور منتقل کند تا در آنجا نظارت کامل روی تمام نقاط مورد نظر صورت بگیرد. بنابراین کابل های دوربین مداربسته هر کدام باید به یکی از ورودی های دستگاه DVR متصل باشند تا سیستم امنیتی به درستی کار کند و تصاویر را ضبط نماید. هارد دیسکِ DVR ها مقداری با دیگر هارد دیسک ها متفاوت است و مقدار ذخیره سازی اطلاعات در آنها بین چند روز تا چند ماه است و پس از آن به صورت اتوماتیک، قدیمی ترین اطلاعات حذف میشود. معمولا شما با خرید پکیج دوربین مداربسته، یک DVR متناسب با دستگاه هم خواهید داشت و نیازی به تهیه جداگانه نیست. همچنین نصب و راه اندازی آن نیاز به وارد کردن ip دوربین مدار بسته دارد. در مقاله‌ای دیگر به صورت مفصل به پیدا کردن ip دوربین مدار بسته پرداخته‌ایم.

دستگاه NVR و دستگاه VCR نیز کارایی ای مشابه DVR دارند، با این تفاوت که NVR مخصوص دوربین های مداربسته تحت شبکه بوه و VCR مخصوص دوربین مداربسته آنالوگ AHD.

حتما در هنگاه خرید دستگاه dvr به تعداد کانال و رزولوشنی که دستگاه پشتیبانی می‌کند توجه کنید.

3) منبع تغذیه ای واحد یا متعدد برای دوربین های مداربسته داشته باشید

برای سیستم دوربین مداربسته خود باید به فکر منبع تغذیه مستقلی باشید. با استفاده از این منبع مستقل که در کنار DVR و یا NVR قرار می گیرد، شما تمام کابل ها را در یک نقطه جمع آوری می کنید. این منبع تغذیه باید در نقطه ای از خانه انتخاب شود که از هر سمت، قابل دسترسی باشد تا بتوان براحتی، تمام سیم و کابل ها را به آن متصل کرد.

شاید علاقه مند به خواندن مطالب زیر باشید!

خرید دوربین مداربسته ایرانی

البته یکی دیگر از روش های راه اندازی دوربین های مداربسته، اتصال آن به برق پریز هاست. با استفاده از یک آداپتور برقی می توان دوربین مداربسته را به پریز برق معمولی دیواری متصل کرد و از آن برق دریافت کرد. به همین منظور باید سر آدابتور را به پشت دوربین متصل کرده و سر دیگر آنرا هم به پریز بزنید تا عملیات برق رسانی صورت پذیرد.
در ضمن این آداپتور برق به همراه خود دوربین مداربسته ای که خریداری کرده اید، وجود دارد و نیازی به خرید جداگانه نیست.

آموزش برق رسانی برای نصب دوربین مداربسته

4) برق رسانی به دوربین ها و اتصال کابل به DVR

اساسا وظیفه برق رسانی بر عهده کابل هاست که با کمک پاور مرکزی به دوربین ها برق رسانی میشود.
همچنین باید توجه داشته باشید که انتخاب منبع تغذیه باید مبتنی بر آمپر مصرفی کل سیستم یا دوربین مداربسته تهیه و خریداری شود.

با استفاده از کابل های RG که در دو سر آنها از فیش های BNC استفاده شده است، این کار صورت می پذیرد. بنابراین برای اتصال کابل به پورتِ دستگاه، تنها کافی است پیچی که در انتهای فیش وجود دارد را بچرخانید تا کابل به درگاه ورودی DVR متصل شود. البته فراموش نکنید که سر دیگر کابل هم باید به دوربین متصل باشد.

آموزش نصب کابل دوربین مداربسته

آریا هوشمد با در نظر گرفتن تمامی نیاز‌های یک سیستم امنیتی با قرار دادن فیشBNC در پکیج دوربین مداربسته آنالوگ خود توانسته یک پک کامل دوربین مداربسته را ارائه دهد. لازم بذکر است که فیش‌های موجود در پکیج‌ها پرسی بوده و از بالاترین سطح مقاومت برخوردار هستند.

🌟 از کابل های ترکیبی استفاده کنید:

بهترین گزینه در میان کابل ها برای نصب دوربین، کابل های ترکیبی هستند. کابل های ترکیبی دارای دو رشته هستند که رشته ای برای تصویر و دیگری برای برق مورد استفاده قرار می گیرد. در صورتی که در نصب دوربین های مداربسته از این کابل ها استفاده کنید، سیم کشی شما به حداقل ممکن میرسد و با یک بار سیم کشی، کار به اتمام میرسد.
در رشته ی برق این کابل ها، سیم مشکی، منفی بوده و سیم قرمز مثبت است.
توصیه میشود از این نوع کابل ها در مسافت های کمتر از 50 متر استفاده کنید.

🌟 تقویت امنیت سیستم، با سیم کشی مخفی:

برای امنیت هر چه بیشتر محیط، توصیه میشود حتی الامکان سیم و کابل های دوربین را مخفی کنید و به هیچ وجه آنها را در دسترس قرار ندهید، زیرا اختلال در آنها، به معنای اختلال در تصویربرداری و امنیت محیط خواهد بود. برای مخفی کردن آنها میتوان از داکت یا لوله استفاده کنید و البته در صورتی که سیم را از زیر دیوار یا زمین رد کرده باشید، امنیت آنها بیشتر خواهد بود.

5) نمایشگر را به DVR وصل کنید

برای این اتصال کافی است یک سر کابل را به نمایشگر و دیگری را به DVR متصل کنید. که در این مورد پیشنهاد میشود به جای استفاده از فیش های BNC، از کابل های ارتباطی HDML استفاده کنید تا تصاویر را با کیفیت دقیق تری مشاهده نمایید.

آموزش نصب دوربین مداربسته بی سیم

6) دوربین های مداربسته بی سیم را مستقیما به کامپیوتر متصل نمایید

دوربین های مداربسته بی سیم، دیسک فشرده ای را ارسال می کنند که برای دریافت آنها باید آن دیسک به روی سیستم کامپیوتر شما نصب شده باشد. برخی از این دوربین ها برای اتصال به کامپیوتر، دارای یک گیرنده کوچک هستند که به درگاه USB متصل می شوند.

همه دوربین های مداربسته بی سیم، دارای یک آی پی مجزا هستند که با وارد کردن آنها در مرورگر، می توانید به تصاویر آنها دسترسی پیدا کنید، بنابراین علاوه بر حفظ این آی پی، باید از افشاء شدن آن نیز جلوگیری کنید.

از دوربین های سیمی استفاده کنیم یا بی سیم؟

از این جهت که دوربین های بی سیم، نیازی به سیم کشی ندارند و نصب آنها آسان تر است، گزینه آسان تر و بهتری محسوب می شوند، اما این دوربینها، در صورت دور شدن از گیرنده ها، کیفیت  تصویربرداری آنها تضعیف میشود. بنابراین در محیط های کوچک و جمع و جور گزینه مناسبی هستند، ولی برای محدوده های وسیع، توصیه نمیشود.

در مرحله آخر نصب دوربین مداربسته باید چک کنید که تمام دستگاه ها؛ دوربین ها، DVR و نمایشگر شما به منبع تغذیه متصل باشند و کابل و فیش ها نیز بخوبی اتصال یافته باشند.

  • آموزش سیم کشی دوربین مداربسته به طور کامل:

سیم کشی دوربین مداربسته از اهمیت بسیاری برخوردار است. همانطور که دانستید، باید پیش از انجام سیم کشی، یک نقشه راه مناسب برای آن طراحی کنید تا به کمترین میزان از سیم استفاده شود، زیرا هر چه سیم ها از حد استاندارد خود طولانی تر شوند، سیگنال های آنان ضعیف تر میشود.

⚠ طول کابل دوربین های مداربسته به طور استاندارد نباید بیش از 400 متر باشد.

همچنین توجه کنید که مسیر سیم های انتقال دهنده سیگنال های ویدئویی با سیم های جریان بالا یکی نباشد و اقلا 12 سانتی متر فاصله داشته باشند.
در ضمن توصیه میشود همه دوربین ها را از یک منبع تغذیه کنید و از تعدد منابع تغذیه خودداری کنید.
و در آخر خوب است مقداری سیم اضافی در محل نصب دوربین داشته باشید تا در مواقع نیاز مثل تغییرات لحظه ای و جابجایی ها، به مشکل بر نخورید.

 با نکات زیر، آموزش نصب دوربین مداربسته کامل خواهد شد

✅ نباید زاویه دوربین را در جایی که نور خورشید مستقیم می تابد و یا پوشش های گیاهی (طبیعی یا مصنوعی) وجود دارد، تنظیم کنید، زیرا این کار باعث کاهش سطح بینایی دوربین میشود.

✅ دوربین درب ورودی را در معرض دید عموم نصب کنید تا از جهت روانی، ترسی را برای سارقین احتمالی بوجود آورد.

محافظ دوربین مداربسته

✅ سعی کنید حتی الامکان محافظ و یا سایبانی برای دوربین ها قرار دهید تا با تغییر آب و هوا، دچار صدمه نشوند.

✅ به هر تعدادی که از دوربین های مداربسته استفاده می کنید، حدودا 10 تا 15 درصد باید کانال های دستگاه ضبط بیشتر باشند.

✅ اگر خانه شما وسعت زیادی ندارد و به دنبال یک سیستم امنیتی جمع و جور هستید، پک های مخصوص این سیستم ها وجود دارد که 2 یا 3 دوربین وجود دارد و یک دستگاه DVR که ظرفیت ذخیره سازی آن، بین دو تا سه هفته است.

✅ برای کنترل شرایط خانه میتوانید از دوربین های مداربسته وایرلس indoor استفاده کنید و مستقیما تصاویر زنده را از کامپیوتر یا گوشی خود مشاهده کنید.

✅ همچنین قانون هم پوشانی ای که در مقاله *دوربین های مداربسته را در چه مکان هایی نصب کنیم؟* گفته شد را فراموش نکنید؛ طوری دوربین ها را کار بگذارید که هر دوربین در تیررس دوربین دیگر قرار داشته باشد تا اگر سارق قصد خرابکاری دوربین را داشته باشد، غافلگیر شده و تصویر آن ضبط شود.

راهنمای ساده و گام به گام نصب دوربین مداربسته خانگی


امیدواریم این آموزش نصب دوربین مداربسته، برای شما کار آمد بوده باشد.
ما در شرکت آریاهوشمند همواره پاسخگوی شما عزیزان هستیم، سوالات خود را با ما در میان گذارید … .


 

4.7/5 - (3 امتیاز)

خرید دوربین مداربسته ایرانی

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.